14.6.2023 klo 09:10
Uutinen

Katja Noponen Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on yrittäjä ja toimitusjohtaja Katja Noponen, jonka valmennusyritys toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa.

Yrittäjän nimi?

Katja Noponen

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

08/2002

Yhteystiedot?

👉 www.katjanoponen.fi

📍 Toimipisteitä 36 ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Rovaniemelle, päätoimipaikka Espoossa Vänrikinkujalla.

👉 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/katja_noponen_oy/?hl=fi

👉 TWITTER: https://twitter.com/katjanoponen_oy

👉 FACEBOOK: https://www.facebook.com/katjanoponen

👉 YOUTUBE: https://www.youtube.com/@katjanoponenoy5201

👉 LINKEDIN: https://www.linkedin.com/company/katja-noponen-oy/

Yrityksen toimiala?

Valmennus ja kuntoutus.

Ammatillisen kuntoutuksen ja Tulevaisuuspolkumme avulla luomme tuhansille työkykyhaasteisille ihmisille uusia työuria ympäri Suomen, muutosturvapalvelumme auttaa työntekijöitä työllistymään uusiin töihin irtisanomisen jälkeen ja työhyvinvointipalvelumme taasen saavat työntekijästä parhaan potentiaalin irti, esim. työnohjauksen tai coachingin avulla. Ratkomme myös ristiriitatilanteita työyhteisösovittelulla. 

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Perustin yrityksen 26-vuotiaana. Olin töissä pienessä koulutusalan yrityksessä ja minulle tarjoutui mahdollisuus viikossa perustaa yritys ja ostaa kaksi koulutussopimusta mukaani. Kaupparekisterissä sanottiin, että kun laitat oman nimesi firman nimeksi, niin saat nopeammin Y-tunnuksen. Näin tein ja ajattelin, että ehkä työllistän itseni lisäksi pari muuta. Tämä pari muuta on kuitenkin kasvanut jo vajaa sata henkeä työllistäväksi yritykseksi ja oman alan yhdeksi markkinajohtajaksi.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?  

Parasta työssäni on työn merkityksellisyys. Saan tehdä työtä, millä on valtava merkitys niin yksittäiselle ihmiselle, kuin koko yhteiskunnallemme. Ihmiset saavat jatkaa työelämässä ja saavuttavat mielekkään työuran.

Tuhannet ihmiset vuosittain hyötyvät palveluistamme ja yli 80% työnhakija-asiakkaistamme löytää kauttamme uuden työn,

Katja Noponen kertoo.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Uskon, että olen ihan hyvä ihmistuntija ja onnistun löytämään oikeat ihmiset rinnalleni tekemään yhdessä yritykselleni parhaita ratkaisuja. Rakastan myös myyntiä ja olen parhaimmillani sopivan hektisissä olosuhteissa. Luonteeni on sellainen, että mikään ei riitä, se jaksaa kivasti juoksuttaa eteenpäin.

Miten purat stressiä?

Stressiä puran ratsastamalla, matkustelemalla ja hifistelemällä hyvän ruuan kokkauksella. Tärkeänä stressinpurkukeinona pidän myös sitä, että teen parhaani niille huolille, mihin voin vaikuttaa ja asioille, joille ei voi mitään, niiden kanssa yritän vain elää.

Katja rentoutuu parhaiten ratsastamalla, kuvassa Katjan vuokrahevonen Ibiza.

Millaisia uskomuksia, totuuksia sinulla oli ennakkoon yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Uskomukseni oli: Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa omia unelmia ja intohimoja. Yrittäjyydessä on mahdollisuus taloudelliseen vapauteen, mutta siinä on myös omat riskinsä.

Totuus: Kyllä intohimon pitää olla mukana yrittämisessä, ei ole klisee, että yrittäminen on elämäntapa, se on juuri sitä ja työ ei saa tuntua työltä vaan uskon, että menestynyt yritys vaatii intohimoista johtamista ja välillä niitä pitkiä työpäiviä. Yrittäjyydessä mahtavaa on vapaus siitä, että voin itse palvelumuotoilla myytävät tuotteeni ja vain taivas on rajana siinä, mitä kaikkea palvelua yritykseni voikaan tuottaa.

Toki tässä kannattaa pitää punainen lanka riittävän paksuna, jotta ei lähde jokaiseen tarjottuun mahdollisuuteen mukaan vaan fokus pysyy yrityksen tuotteissa riittävän selkeänä. Iso motivaatio yrittäjyydessä on myös sillä, että oman työn tuloksen ja onnistumisen näkee selkeästi.

Riskit välillä realisoituvat, huonojakin vuosia mahtuu itselle yli 20 vuoden yrittämisen ajalle, mutta niissä näkyi vahvana maailmantilanteen vaikutukset, kuten sota ja pandemia ja onneksi myös erinomaisen hyviäkin vuosia oli tasaamassa näitä haasteellisia aikoja.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle

Yksi hyvä yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle on muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Yrittäjän työ on usein hyvin hektistä ja stressaavaa, ja siksi on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan ja riittävästä palautumisesta. Kun yrittäjä voi hyvin, hän pystyy tekemään parempia päätöksiä ja olemaan tehokkaampi ja intohimoisempi työssään, mikä puolestaan auttaa menestymään liiketoiminnassa.

Häpeän tunnustaa sen, että vaikka olen valmennusalalla töissä, jään usein rysän päältä kiinni siitä, että en muista huolehtia riittävästi omasta palautumisestani. Joskus yrittäjyyden ja perhe-elämän yhdistäminen vaatii kovaa venymistä kaikilta.

Katja Noponen, Katja Noponen Oy

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >