12.3.2024 klo 13:40
Uutinen

Katso ajankohtaiset rahoitushakuvinkit

Ole hereillä ja tutustu sopiviin rahoitusvaihtoehtoihin hyvissä ajoin ennakkoon, neuvoo rahoitushaun asiantuntija.

Juuri nyt avoinna olevia hakuja ovat:

Yritysten kehittämisavustushaku EAKR >>

  • tässä keskiössä ovat mm. digitalisaatio, energiatehokkuus/kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen sekä kiertotalous

Yritysten kehittämisavustushaku JTF >>

  • tässä etusijalla alueista ovat Saarijärvi-Viitasaari, Joutsa ja Keuruu

Yleistä huomioitavaa:

  • molemmat haut päättyvät 28.3.
  • kannattaa perehtyä huolella yleisiin ja erityisiin valintaperusteisiin
  • ohjaavina taustadokumentteina mm. Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelma-asiakirja, Keski-Suomen strategia 2025–2050 (sekä maakuntasuunnitelma ja maakuntaohjelma), JTF:n osalta myös siirtymäsuunnitelma (vihreä siirtymä)
  • rahoituksilla tähdätään mm. uusiin innovaatioihin (esim. tuotteet, palvelut, toimintatavat), liiketoiminnan uudistamiseen (sekä uuteen liiketoimintaan), kasvuun, tuottavuuteen, kansainvälistymiseen sekä bio- ja kiertotalouden buustaamiseen

-Kannattaa ottaa seurantaan rakennerahastot.fi -sivusto ja tilata uutiskirjeet Business Finlandilta, Keski-Suomen ELY-keskukselta ja Keski-Suomen liitolta. Tällöin olette ensimmäisenä tarttumassa avautuviin rahoituksiin, vinkkaa hankerahoituksiin erikoistunut yrittäjä Henna-Riikka Markkio.

Keski-Suomen liiton Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) rahoitushaut aukeavat 11.3. ja haut päättyvät 24.4.2024. EAKR-haussa on haettavana tukea 1,1 miljoonaa euroa hankkeille, jotka edistävät pienten ja keskisuurten yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ja teknologista uudistumista Keski-Suomessa. Tässä juuri avautuneessa EAKR-haku TKI-toiminnan kehittämishankkeille -haussa kelpoisia hakijoita ovat julkisoikeudelliset yhteisöt ja yleishyödylliset yksityisoikeudelliset oikeushenkilöt, esim. kehittämisyhtiöt, korkeakoulut, tutkimuslaitokset, toisen asteen koulutuksen järjestäjät, valtion viranomaiset, kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, järjestöt ja säätiöt. Näissä yritykset voivat olla välillisesti mukana hankkeiden kohderyhminä, jolloin on mahdollista päästä kehittämään esimerkiksi osaamista ja saada sparrausta tietyn teeman ympärillä. Osallistuminen on yleensä de minimis -tuen alaista toimintaa, mikä on hyvä huomioida. Linkki infotilaisuuteen 15.3. klo 13-14.