6.9.2017 klo 13:37
Uutinen

Kattava verkkojulkaisu maahanmuuttajayrittäjyyden tukemiseksi

Helsingin kaupungin yrittäjyyspalvelukeskus NewCo Helsinki on koonnut ”Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?” -verkkojulkaisun maahanmuuttajille, jotka suunnittelevat yrittäjyyttä Suomessa. Samalla palvellaan myös ulkomailla asuvia henkilöitä, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista Helsinkiin tai muualle Suomeen. Julkaisun tavoitteena on muun muassa ohjata yrittäjäksi aikovia lupaviidakossa sekä toimia yritysneuvojien ja muiden aiheen parissa työskentelevien apuna päivittäisessä neuvontatyössä.

Julkaisun tarjoama yrittäjyysintoa ja -osaamista tukeva palvelupolku takaa, että myös maahanmuuttajataustaisilla yrittäjillä on parhaat mahdolliset lähtökohdat menestymiseen.

”Kattavuudessaan julkaisu on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tavoitteenamme oli koota yhteen lupa- ja viranomaisasioita koskevat sirpaleiset tiedot ja erilliset lait helpottaaksemme maahanmuuttajayrittäjien alkutaivalta”, palvelupäällikkö Toivo Utso kertoo.

Maahanmuuttajan yrittäjyyspolun selkiyttäminen on koko Suomen etu

Elinkeinorakenteen ja työmarkkinoiden voimakkaan muutoksen myötä yrittäjyys on jatkuvasti yhä tärkeämpi työllistymisväylä myös maahanmuuttajille. Jo tällä hetkellä maahanmuuttajat perustavat yrityksiä muuta väestöä enemmän etenkin pääkaupunkiseudulla.

Nyt toteutettu verkkojulkaisu palvelee yrittäjäksi aikovia Helsingin lisäksi myös muualla Suomessa. Julkaisussa käydään läpi eri yritysmuotojen perustamismahdollisuus riippuen henkilön lähtömaasta sekä sen hetkisestä asuin- ja oleskelupaikasta. Lisäksi julkaisu tiivistää kaikki yrittäjän lakimääräiset velvoitteet ja antaa käytännöllisiä vinkkejä yrittäjänä menestymiseen.

”Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki erilaiset vaihtoehdot ja elämäntilanteet, jotta jokainen voisi löytää juuri itselleen sopivimman etenemispolun”, Utso kertoo.

Julkaisu on nyt verkossa saatavilla aluksi suomen- ja englanninkielisenä. Verkkojulkaisua päivitetään tulevien lakimuutosten myötä jatkuvasti.

Julkaisun oheen tullaan lisäksi toteuttamaan sähköinen verkkotyökalu, jonka avulla yrittäjäksi Suomeen haluava voi helposti löytää oikeat askelmerkit.

Tutustu julkaisuun Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?

Suomeksi >>

Englanniksi >>

Lisätietoja:

NewCo Helsinki, palvelupäällikkö Toivo Utso
p. 050 560 2016, toivo.utso @ hel.fi

Lähde: NewCo Helsinki
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki