28.12.2022 klo 17:32
Uutinen

Kaupallinen yhteistyö: DESIGN BY HANNA K. & CO luottaa yhteyksissään Elisaan

DESIGN BY HANNA K. & CO suunnittelee ja toteuttaa kokonaisvaltaisia toimitilauudistuksia, jotka tukevat asiakasyritysten brändiä sekä kasvusuunnitelmia. Lisäksi sisustussuunnittelun ja rakentamisen palveluita tarjotaan myös kotien remontteihin sekä uudisrakennuskohteisiin. Toimivat yhteydet ovat suuri edellytys sujuvalle työskentelylle, siksi yrittäjä Hanna Yli-Yrjänäinen luottaa yhteyksissään Elisaan.

Vuonna 2016 aloitetusta sisustusblogista yritykseksi kasvanut DESIGN BY HANNA K. oli alun perin yhden naisen yritys, mutta tänä päivänä projekteissa työskentelee myös useita yhteistyösuunnittelijoita. Yrityksen kasvun mukana Hannan oma rooli yrittäjänä on myös muuttunut runsaasti.

”Kun suunnitteluprojekteja sekä tekijöitä on useita, myös kädessä pidettäviä lankoja on enemmän. Koordinoin ja kehitän yritykseni toimintaa jatkuvasti ja haluan vastata asiakkaidemme tarpeisiin saumattomasti. Suunnittelutyötä toteutetaan paljon myös etänä, joten toimivat etäyhteydet ovat työssämme ehdoton edellytys.”

DESIGN BY HANNA K. & CO:n ohella Hanna Yli-Yrjänäinen suunnittelee ja rakentaa myös omakotitaloja puolisonsa Jussin kanssa. Pariskunnan yhteinen yritys CREATED BY J.H. tarjoaa uudisrakentajille niin sanottuja All inclusive -ratkaisuja, eli stressivapaita vaihtoehtoja talonrakentamiseen.

”Meidän uudisrakennusprojekteissamme yhtenäistä on se, että toteutamme homman aina alusta loppuun saakka. Asiakkaan ei tarvitse irrottaa aikaansa tontilla työskentelyyn, ja talo on valmistuessaan kirjaimellisesti muuttovalmis. Rakennusvaiheessa avoin ja ongelmaton kommunikaatio asiakkaan kanssa on erityisen tärkeää.”

Saumaton asiakaspalvelu on iso prioriteetti

Toimivat yhteydet sekä ohjelmistot ovat ratkaisevassa asemassa myös sisustussuunnittelussa ja rakentamisessa. Hannalla on käytössään tällä hetkellä Elisan 5G-yritysliittymä sekä Elisan 100 M kiinteä laajakaistaliittymä.

”Ostin nykyisen puhelimen Elisalta. Kun kohtasin ongelmia vanhan puhelimeni tietojen synkronoinnin kanssa, sain Elisalta erittäin hyvää henkilökohtaista palvelua, jonka avulla ongelma ratkesi hetkessä.”, Hanna kertoo.

”Tarvitsen työssäni nettiä jatkuvasti. Yhteyden on oltava toimiva ja nopea ajasta ja paikasta riippumatta, sillä se pitää yritystoiminnan pyörät pyörimässä. Palveluntarjoajan helposti tavoitettava asiakaspalvelu on kultaakin kalliimpaa ongelmatilanteessa, jotta työt edistyvät tiukassakin aikataulussa.”

Sisustussuunnitteluun ja rakentamiseen kuuluu paljon tietokoneen ääressä työskentelyä. Suunnitelmat toteutetaan sähköisesti erilaisia työkaluja käyttäen, ja projektien johtaminenkin vaatii omat sähköiset ohjelmistonsa. Yhteydet asiakkaaseen otetaan usein etänä esimerkiksi Teamsin välityksellä. Mikäli kohteen ja suunnittelutoimiston välillä on matkaa, projektin etenemistä käydään läpi etänä, ja tällöin videoyhteyden tulee olla luotettava.

”Minulle yrittäjänä panostus asiakaspalveluun on erityisen tärkeää, joten tietysti odotan myös asiakkaana saavani saman arvoista palvelua. Kokemukseni Elisan tuotteista ja palveluista on ollut juuri sellaista. On mukavaa tietää, että voin vaikkapa poiketa liikkeellä ollessani Kivihaan Giganttiin, jossa Elisan yhteyshenkilö Patrik Bäcklund on valmiina auttamaan minua ongelmatilanteessa.”

Sisustussuunnittelu onnistuu myös etäyhteyksillä

Pandemian tuomat poikkeusolot ovat muuttaneet myös sisustussuunnittelijan arkea. Poikkeusolojen helpottumisen jälkeen useat yritykset tahtovat panostaa viihtyisiin toimitiloihin ja etenkin akustiikkaan, joka tukee etä- ja hybridikokouksia.

”Yritykset toivottavat työntekijänsä ja asiakkaansa takaisin arkeen panostamalla toimitilojen viihtyvyyteen sekä tukemalla etätyöskentelyä. Olemme viime aikoina toteuttaneet muutamien kohteiden suunnittelutyön sekä projektinjohdon myös etäyhteyksin, mikä on ollut uusi juttu sekä meille että asiakasyrityksillemme.

Asiakkaamme ovat kokeneet etätyöskentelyn hyvin sujuvana, ja olemme saaneet runsaasti kiitosta siitä, että pystymme matkankin takaa tarjoamaan vahvan tuen projektin eri vaiheisiin. Esimerkiksi yllätystilanteissa saatamme käydä asiaa läpi videon välityksellä, jotta pystymme miettimään luovia ratkaisuja tai materiaalien valintaa ikään kuin saman pöydän ääressä.

Aina kaikkia palavereja ei voi sopia ennalta, sillä tarve keskustelulle voi tulla myös yllättäen. Olen usein tien päällä, mutta Elisan 5G-yhteydet mahdollistavat yhteydenpidon asiakkaisiin myös liikkeellä ollessani.”, Hanna kiteyttää.

Lomalla sometetaan saunan jälkeen

Myös kiireisen yrittäjän on tärkeää muistaa lomailla. Yli-Yrjänäisten perheessä lomailun merkitys kasvoi entisestään esikoisen aloitettua peruskoulun. Koulujen loma-ajat ovat perheelle yhteistä rauhoittumisen aikaa.

”Olen itse saanut kasvaa tiiviissä suurperheessä, joten oma perhe on luonnollisesti myös itselleni aina ykkönen. Vaikka yrittäjän arki on kiireistä, ja välillä mennään lujaa töiden imussa, lomilla otetaan kuitenkin rennosti.”

Lomilla työt pyörivät sujuvasti kollegoiden osaavissa käsissä, mutta toki konsultaatiota joskus tarvitaan. Hanna tietää lisäksi, että somenäkyvyyteen ja viestintään on panostettava myös vapaa-ajalla.

”Kuvaan paljon Instagram-stooreja puhelimellani. Nautin siitä, että voin tuoda tekemisen meininkiä esille somessa lähes reaaliajassa. Olen myös huomannut, että säännölliset postaukset tavoittavat yleisön paremmin.

Lomilla someen voi laittaa myös toisenlaista tekemistä, kuten videoita ja kuvia mäenlaskusta yhdessä lapsen kanssa. Elisan 5G-verkko toimii sujuvasti myös mökkisaunan terassilla, josta postasin viime kesänä juhannustoivotukseni.”, Hanna naurahtaa.

Teksti: Maria Auerkallio, Luovien Agenttien Toimisto Oy

Kuva: Christoffer Björklund