15.1.2023 klo 18:58
Uutinen

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan golfsimulaattorikeskuksen ytimessä toimii Elisan 5G-netti

Vaasan ytimessä toimivalle GolfStudiolle toimiva ja luotettava verkkoyhteys on yksi tärkeimmistä tekijöistä.

Koronapandemian aikaan golfpelaajien määrä kasvoi lähes kaikkialla ja laji sai mukaansa paljon uusia harrastajia. Golfkentällä pelaamisen lisäksi golfharrastajille on tarjolla myös erilaisia harjoittelumahdollisuuksia, joista simulaattoripelaaminen on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Keskuksia löytyy laajasti ympäri Suomen.

“Talvikausihan on Suomessa pitkä. Äärimmäisen kehittyneet simulaattorijärjestelmät tuovat paljon dataa, iloa ja pelihetkiä jokaiselle golffarille. On viihdepelaamista, tavoitteellista treeniä ja pientä kisailuakin. Talvikaudesta voikin tulla itsekseen treenikausi”, yksi GolfStudio Vaasan osakkaista Osku Pienimäki kertoo.

GolfStudio Vaasan simulaattorikeskus toimii suurimman osan ajasta itsenäisesti ilman henkilökuntaa. Näin toimii suurin osa keskuksista myös muualla Suomessa.

“Toimintamallimme vaatii kaikilta laitteiltamme toimintavarmuutta, luotettavuutta ja kestävyyttä. Toki kyseessä on aina teknologiaa, mutta jatkuva päivittäminen taikka vikatila vaikuttavat oleellisesti asiakastyytyväisyyteen ja pelikokemukseen”, Osku toteaa.

Langaton 5G-yhteys mahdollistaa saumattoman varaus- ja pelikokemuksen

Asiakas varaa pelivuoronsa mobiilisovelluksessa, jonka kautta hoituu myös maksutapahtumat sekä automaattisesti luodut varauskohtaiset ovikoodit. Asiakas pääsee järjestelmän kautta luodulla ovikoodilla sisään ja aloittaa pelaamisen.

“Langaton 5G-yhteys on kiinni keskuksen lukitusjärjestelmässä, muodostaa ovikoodit, vie pelitietokoneet internettiin ja lähettää pelidatan pelaajille pelivuorojensa jälkeen”, avaa Pienimäki.

“Ilman nopeaa, suojattua ja toimintavarmaa internetyhteyttä varausprosessista tulisi paljon manuaalisempaa.”

Monta laitetta, sama nopeus

Elisan langaton 5G-yhteys on ollut GolfStudio Vaasan matkassa mukana alusta asti. Ennen toiminnan aloittamista oli tiedossa, että langaton yhteys on välttämättömyys.

“Langattomista yhteyksistä voi olla monenlaisia kokemuksia eivätkä langattomat yhteydet välttämättä sovi kaikkiin tilanteisiin. Meillä Elisan 5G-yhteydessä on kiinni lukitusjärjestelmä, valvontakamerat, simulaattorijärjestelmät, tietokoneet sekä TV. Kaikki on toiminut moitteetta ilman yhteyshäiriöitä ja –katkoksia. Samalla nopeudella”, Osku kehuu.