16.10.2017 klo 13:41
Uutinen

Kaupunginjohtajia tapaamassa

Pääkaupunkiseudun yrittäjäjärjestöt ja alueen kaupunkien johto tapasivat lokakuussa Helsingin kaupungintalolla. Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren isännöimään tapaamiseen osallistuivat Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat sekä kaupunkien elinkeinojohtajat.

Yrittäjiä edustivat Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala ja toimitusjohtaja Tiina Oksala, Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja ja toimitusjohtajat sekä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen järjestön elinkeinotiimin kera.

Tapaamisessa keskusteltiin yrittäjyyden merkityksen kasvusta ja yrityksille tarjolla olevista palveluista, pk-yritysten pääsemisestä nykyistä paremmin mukaan julkisiin hankintoihin – erityisesti pienhankintoja ja palvelusetelejä hyödyntämällä. Myös kaupunkien maankäyttö ja alueelle suunnitellut liikenneuudistukset – kuten bulevardisointi – puhuttivat. Yhteisesti todettiin myös, että ammatillisen koulutuksen reformi vaatii oppilaitosten ja yritysten nykyistä tiiviimpää yhteistoimintaa, jotta uudistus saadaan toteutettua suunnitellulla tavoin.

Kaupungit esittelivät myös omia toimiaan alueensa yrittäjyyden vahvistamiseksi. Yhteisesti todettiin, että kaupunkien ja Yrittäjien edustajilla on paljon yhteisiä tavoitteita. Sovittiinkin tiiviimmästä yhteistyöstä yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämiseksi pääkaupunkiseudulla.

Ensimmäisessä kuvassa vasemmalta: toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, puheenjohtaja Carita Orlando, puheenjohtaja Sarianne Reinikkala, toimitusjohtaja Tiina Oksala, elinkeinojohtaja Tuula Antola ja elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva. Kuvasta puuttuvat toimitusjohtaja Esa Mänttäri ja elinkeinojohtaja Jose Valanta.

Toisessa kuvassa oikealta: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen ja Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar.

Kuvat: Jaana Tihtonen