21.10.2020 klo 20:00
Uutinen

Kemin Vuoden yrittäjäpalkinnot jaettu

Kemin Vuoden Yritys Palsatech Oy, yrittäjä Mika Alasuutari

Palsatech Oy on edelläkävijä omalla alallaan. Yhtiöllä on Kemin Ajoksessa Suomen ensimmäinen kaivosalan tutkimusnäytteiden säilytys-, tutkimus- ja käsittelytila.Yhtiöllä on myös toimialaansa liittyviä kaupallistettuja teknologiaratkaisuja.Palsatech Oy on kansainvälistynyt ensin Ruotsiin ja nyt Balkanin alueelle.

Yrittäjä Mika Alasuutari kehittää yritystään erittäin aktiivisella otteella ja kykenee monipuoliseen yhteistyöhön erilaisten toimijoiden kanssa. Kauppalehti noteerasi Palsatech Oy:n Pohjois-Suomen 8. kovimmaksi kasvuyritykseksi vuonna 2019. Yrityksellä on 40 työntekijää ja liikevaihto yli 3 miljoonaa euroa.

Geopalveluyrityksen Palsatech Oy (2591403-6) liikevaihto oli 3,6 miljoonaa euroa 2019 ja työllisti 30 henkilöä. Liikevaihto nousi 62,9 %. Liiketoiminnan voitto oli 508 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 14,2 % Toimipisteet ovat Ajoksessa, Veitsiluodossa (vielä) ja teknologiakylässä. Yritys on perustettu vuonna 2014 ja oli viime vuonna Pohjois-Suomen kovimpien kasvuyritysten joukossa.

Kemin Vuoden yksinyrittäjä Mervi Anttila, Juhlax

Mervi Anttila on rohkeasti ja periksiantamattomasti luotsannut Juhlax-juhla- ja leipomotarvikekauppaansa Kemissä jo vuodesta 2009. Juhlax on ottanut verkkokauppansa käyttöön ensimmäisten joukossa Suomessa, koska Anttila huomasi jo varhaisessa vaiheessa, että hänen potentiaalinen asiakaskuntansa on paikkakuntaa huomattavasti laajempi.

Vaikeat ajat ja muuttuvat markkinat eivät ole Merviä lannistaneet vaan yrittäjä on aktiivisesti hakenut uutta asiakasvirtaa ja markkinoinut erittäin aktiivisesti.

Lapin Vuoden nuori yrittäjä, Kemin Vuoden nuori yrittäjä Markus Ahokas, LaVe Oy, s.1986

Yrityksen LaVe Oy liikevaihto oli 456 000 euroa 2019.. Liikevaihto nousi 0,2 %. Liiketoiminnan voitto oli 13 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 2,9 %. 34-vuotias Markus Ahokas on perustanut LaVe OY:n (Lapin Vesileikkaus) jo vuonna 2007. LaVe Oy:n pääasialliset palvelut vesileikkauksen lisäksi ovat kone- ja laitesuunnitteluun sekä asennukseen ja hitsaukseen. Yritys tuottaa asiakkailleen toimitusvarmasti ja laadusta tinkimättä. Kuuntele lisää Markuksen ajatuksia.