2.3.2020 klo 08:02
Uutinen

Kenestä vuoden yrittäjät? – Ilmianna ehdokkaita voittajiksi!

Ehdota valtakunnallista ja samalla alueellista yksinyrittäjää!

Onko joku yksinyrittäjä yllättänyt sinut poikkeuksellisen hyvällä palvelulla tai isolla valikoimalla? Tai joku suurempi yritys vakuuttanut vaikuttavuudellaan? Ilmianna yritykset kilpailemaan vuoden tärkeimmistä yrittäjäpalkinnoista!

– Suomessa on yli 280 000 yritystä, ja niistä 60 prosenttia on yksinyrittäjien yrityksiä.

Näin suurista joukoista ei ole helppo valita palkittavia, joten pyydämme apua: kuka tahansa voi ehdottaa meille hyviä yrityksiä palkittaviksi, järjestöjohtaja Hanna Hietala Suomen Yrittäjistä kertoo.

Yksinyrittäjäpalkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia.

Viime vuonna Vuoden yksinyrittäjiksi valittiin Jaakko Marin Pääkaupunkiseudulta ja Linda Saukko-Rauta Keski-Suomesta. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Vuoden yksinyrittäjä 2019 oli Heidi Hannus Villa Garden, Oulaisista.

Etsitään myös Valtakunnallista yrittäjäpalkinnon saajaa!

Viime vuonna Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien alueelta valikoitui yhdeksi Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi Rukakeskus Oy Koillismaalta.

Suomen Yrittäjät on jakanut Valtakunnallisia yrittäjäpalkintoja yhdessä Fennian kanssa jo vuodesta 1968. Palkinnolla korostetaan oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien yrittäjien merkitystä koko talouselämälle ja nostetaan yksityisen yrittäjyyden arvostusta. Vuoden 2019 Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot saivat Rukakeskus Oy:n lisäksi HT Laser Oy Keski-Suomesta, Merima Oy Helsingistä ja Tapojärvi Oy Lapista.

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto ja Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä lokakuussa.

Ketä voi ehdottaa?

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon kriteerit:

yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi (5) vuottayrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaayrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin oppiayksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen ja innovatiivinenyritys on yrittäjäjärjestön jäsen.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon kriteerit:

yrityksellä on omaperäinen toiminta-ajatus tai tuoteideayrityksen toimintaa, palvelua tai tuotteita kehitetään jatkuvastiyritys on kasvu-urallayritys on toiminnallisesta ja taloudellisesti uusiutumiskykyinen myös kansainvälisessä kilpailussayritys on merkittävä omalla toiminta- ja markkina-alueellaanyrityksen tuotanto ja henkilöstöhallinto vastaa ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteitayrityksen toiminta on vakiintunutta

Näin valinta etenee

Ilmiantoja Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon ja valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon voittajiksi voi tehdä 2. –27.3.2020 täällä: https://www.yrittajat.fi/ehdota-vuoden-yrittajaa

Suomen Yrittäjät toimittaa ehdotukset 20 aluejärjestölleen. Ne valitsevat omilta alueiltaan ehdokkaat voittajiksi. Palkittavat valitsee Yrittäjäpalkintolautakunta, jossa on edustaja Suomen Yrittäjistä, Fenniasta, Suomalaisen Työn Liitosta ja Yksityisyrittäjäin säätiöstä.

Lisätietoja:
järjestöjohtaja Hanna Hietala, Suomen Yrittäjät, p. 041 544 9500, hanna.hietala@yrittajat.fi
toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, p. 050 372 4804, ’); // –>

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.