30.9.2018 klo 12:17
Uutinen

Kerttu Helynen on vuoden Yrittäjänainen – ja hän on olympialaisistakin tuttu

Suomen Yrittäjänaiset on valinnut vuoden 2018 Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi hyvinvointialan yrittäjän Kerttu Helysen. Hän on ollut myös hiihtäjien lihashuoltajana olympiakisoissa.

Rovaniemeläisen Kerttu Helysen yritys KuntoPuro Tmi on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä yritys. Yritys tarjoaa hierontaa, lymfa- ja vyöhyketerapiaa, liikehoitoa ja -ohjausta. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi yritys tarjoaa erilaisia konsepteja elämäntaidonvalmennukseen.

Koulutukseltaan Helynen on kuntohoitaja, lymfa- ja vyöhyketerapeutti sekä elämäntaidon valmentaja.

Helysellä on myös näyttäviä meriittejä huippu-urheilun parista. Hän on toiminut useamman vuoden Suomen ja Viron hiihtomaajoukkueiden lihashuoltajana myös olympialaisissa.

Kuultuaan valinnasta vuoden Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi hän toteaa olevansa kiitollinen.

– Ensimmäinen sana, mitä tulee mieleeni on: huikeaa! Kiitos ihmiset, kiitos ihanat naiset! Arvostan palkintoa erittäin paljon, enkä vähiten siksi, että olen pienyrittäjä, Helynen sanoo.

– Meistä yrittäjänaisista suurin osa on juuri yksin yrittäviä ja tämä on tunnustus myös sille, että on arvokasta työllistää itsensä. Yksin yrittäminen on minulle strateginen valinta, toteaa Helynen.

Helynen on alallaan ainoa ammattilainen, joka tekee syvälihashierontaa itse kehittämällään tavalla. Työssään hän yhdistää eri osa-alueita klassisesta hieronnasta, hermojen käsittelystä, lymfajärjestelmän aktivoimisesta sekä henkisen tilan huomioimisesta.

Aktiivinen yrittäjäjärjestöissä

Helynen on ollut Yrittäjänaisten jäsen vuodesta 1984 lähtien, jolloin hän on myös aloittanut yrittäjäuransa. Tällä hetkellä hän toimii Rovaniemen Yrittäjänaisten puheenjohtajana.

Kerttu Helynen on aktiivinen järjestöihminen. Hän on kuulunut Kittilän Yrittäjänaisiin, toiminut Joensuun Yrittäjänaisten varapuheenjohtajana sekä ollut Kemin Yrittäjänaisten hallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa täydet kuusi vuotta, joista kaksi vuotta varapuheenjohtajana.

Kerttu Helynen palkittiin lauantaina 29.9. Suomen Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä Kuopiossa. Kerttu Hän on 29. tunnustuksen saanut Yrittäjänainen.

Liiton toimitusjohtaja Natalia Härkin toi esille puheessaan Kerttu Helysen monipuolisuuden ja päämäärätietoisuuden yrittäjänaisen saralla:

– Helynen tekee hyvinvointialalla uraa uurtavaa työtä yksinyrittäjänä toimien samaan aikaan myös itsenäisenä jälleenmyyjänä. Hän on valtakunnallisesti, järjestökentässä, alueellisesti ja paikallisesti loistava esikuva naisyrittäjyydessä, aktiivisena yhdistystoimijana Yrittäjänaisissa sekä yrittäjyyden vaikuttajana ja vahvana inhimillisenä naisena, kiittää toimitusjohtaja Natalia Härkin.

toimitus(at)yrittajat.fi