Ensimmäisessä Löydä Kesäduuni -tapahtumassa tammikuussa vieraili parisataa kesätyötä etsivää nuorta. Myös tulevissa maalis- ja huhtikuun tapahtumissa kesätöitä tarjoavat työnantajat Tampereelta ja lähikunnista pääsevät kohtaamaan kasvotusten kesätyötä etsiviä nuoria. Kuva: Hanna Kirmanen
28.2.2024 klo 10:19
Uutinen

Kesäduuni-kampanja auttaa Tampereen alueen työnantajia ja kesätyöhakijoita kohtaamaan

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen ja Tampereen Ohjaamon Kesäduuni-kampanja yhdistää alle 30-vuotiaat työnhakijat ja Tampereen sekä naapurikuntien työnantajien tarjoamat kesätyöpaikat sekä tukee nuorten kesäyrittäjyyttä. Kampanjan Löydä Kesäduuni! -tapahtumissa kesätyönhakijat pääsevät tutustumaan rekrytoiviin yrityksiin ja heillä avoinna oleviin kesätyöpaikkoihin paikan päällä.

Kesäduuni-kampanjassa työnantajat ja nuoret kohtaavat sähköisellä Tiitus-alustalla, jossa Kesäduunilla on oma työpaikkatori. Työpaikkatorilla pääsee ilmoittamaan ja selaamaan tavallisten kesätyöpaikkojen lisäksi myös alle 18-vuotiaille tarkoitettuja Kesätyösetelipaikkoja sekä Tutustu ja tienaa -paikkoja. Alustan käyttö on helppoa.

– Kesätyöpaikkojen ilmoittaminen kampanjassa on maksutonta. Autamme työnantajaa tarvittaessa kesätyönhakuprosessissa. Tarjoamalla yrittäjänä nuorelle kesätyöpaikan, tarjoat tärkeän kokemuksen tulevaisuutta varten ja mahdollisesti myös nuoren ensimmäisen työpaikan, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen rekrytointikoordinaattori Saila Hämäläinen.

Kesätyöseteli on tuki työnantajalle alle 18-vuotiaan nuoren palkkaamista varten

Kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki vuosien 2006–2009 välillä syntyneen tamperelaisen kesätyöntekijän palkkakustannuksia varten. Vaikka kesätyönhakijan tulee olla tamperelainen, voi kesätyöpaikka sijaita toisella paikkakunnalla.

Tampereen kaupunki jakaa tänä vuonna 340 seteliä. Setelin arvo on 320 euroa, ja sitä voi hakea 1.4.–31.7.2024 välisenä aikana. Nuori ja työnantaja hakevat seteliä yhdessä ennen työsuhteen alkamista. Yksi seteli on tuki yhden nuoren palkkaamista varten. Työnantaja voi hakea enintään kuutta seteliä yhden kesän aikana.

Hämäläinen muistuttaa, että myös muilla Pirkanmaan kunnilla ja kaupungeilla on käytössä erilaisia kesätyö- ja ja kesäyrittäjyysseteleitä.

– Yrittäjän kannattaakin tarkistaa mahdollisuudet omalla paikkakunnaltaan, sanoo Saila Hämäläinen.

Kesäyrittäjyysseteli tukee yrittäjyydestä kiinnostuneita tamperelaisia nuoria

Kesäyrittäjyysseteli on tamperelaisille 1995–2009 syntyneille nuorille suunnattu 350 euron arvoinen tuki, joka kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä kesän aikana. Tampereen kaupunki jakaa yhteistyössä kumppanien kanssa tänä vuonna 100 kesäyrittäjyysseteliä ja tarjoaa monipuolista tukea yritysideoiden edistämiseen. Kesäyrittäjyysseteli on osa Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanjaa.

Nuoren tukena ovat myös erilaiset kesäyrittäjyyspalvelut. Ne tarjoavat mahdollisuuksia osallistua erilaisiin työpajoihin ja valmennuksiin oman kesäyritysidean löytämiseksi ja toteuttamiseksi. Palveluihin on voi osallistua yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

Tule tekemään kesätyörekrytointeja Löydä Kesäduuni -tapahtumiin!

Löydä Kesäduuni -tapahtumissa kesätöitä tarjoavat työnantajat ja niitä hakevat nuoret pääsevät kohtaamaan kasvotusten. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin tammikuussa. Nuoria kävijöitä vieraili paikalla yli 200.

Tapahtuman aikana työnantaja voi tehdä jo alustavia haastatteluja. Mukana on myös inspiroivia asiantuntijoita, jotka kertovat työnhausta ja työelämätaidoista. Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille alle 30-vuotiaille.

Kevään Löydä Kesäduuni -tapahtumat järjestetään

  • torstaina 7.3.2024 kello 15.30–17.30 Finlaysonin Kohtaamisia.-tilassa osoitteessa Satakunnankatu 18 A, 33210 Tampere
  • torstaina 25.4.2024 Monitoimitalo 13 osoitteessa Pellavatehtaankatu 4, 33100 Tampere

Jos haluat tulla tapahtumiin näytteilleasettajaksi, ota yhteyttä rekrytointikoordinaattori Saila Hämäläiseen puhelimitse 040 806 3683 tai sähköpostilla kesaduuni@tampere.fi.

Lue lisää Kesäduuni-kampanjasta osoitteessa www.tampere.fi/kesaduuni

Kirjoittajat: Taru Halme ja Hanna Kirmanen