Ravintola Mokoma lounas
6.7.2022 klo 13:00
Uutinen

Kesälehden lounasvieraana Punkalaitumen kunnanjohtaja

Kesäkuun lehden lounasvieraaksi saimme Tuija Ojalan, joka työskentelee Punkalaitumen kunnanjohtajana. Lounaspaikaksi vieraamme valitsi Punkalaitumen keskustan kauppakeskuksessa sijaitsevan lounaskahvila Mokoman, jonka lounaslistalla oli kermassa haudutettuja muikkuja, lihamureketta lisukkeineen.

Punkalaidun kesälaitumena

Vieraamme tykkää puuhastella kesäkeittiössä. Siellä syntyy erilaisia kasvis-wokkiruokia ja tietysti myös grilli on ahkerassa käytössä. Kun peura-alueella ollaan, myös peuran lihaa eri muodoissaan päätyy usein ruokalistalle.

Kesäasukkaita kunnassa noin 600 perhekuntaa, joten niiden merkitys kunnalle suuri, koska moni heistä on potentiaalinen paluumuuttaja. Kesäasunnoista valtaosa onkin ns.kuivan maan asuntoja, jotka jo aiemmin ovat olleet vakituisessa asuinkäytössä. Kesäasukkaat tuovat piristystä myös paikallisiin kauppoihin ja palvelualan yrityksiin.

Punkalaitumen kunnanjohtaja Tuija Ojala

Hyvinvointialueuudistus ei tuo suuria muutoksia

Jo ennen uudistuksen voimaantuloa Sastamala on hoitanut sopimuksella kunnan hyvinvointipalvelut ja muutoksen myötä vain muutama henkilö on siirtymässä hyvinvointialueen palkkalistoille. Uudistusta kunnanjohtaja pitää tervetulleena.

Vahva yrittäjäyhteisö

Punkalaitumen kunnan strategian mukaan elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamisessa kunnan tulee hyödyntää omia tunnistettuja vahvuuksiaan. Näitä ovat mm. vahva koneketju- ja maaseutuosaaminen, monipuolinen yrittäjäyhteisön verkosto sekä tiivis kuntakeskus, jossa on tarjolla kattavat palvelut pienellä alueella. Parhaillaan haetaan kunnan palvelukseen elinkeinokehittäjää. Kunnassa toimii 270 yritystä ja vuosittainen uusperustanta on 20 yrityksen suuruusluokkaa.

Kunnantalo
KUNNANJOHTAJA SUOMEN kauneimman kunnantalon edustalla.

Kuka?

LOUNASVIERAS: Tuija Ojala, Punkalaitumen kunnanjohtaja

ASUU: Punkalaitumella, on syntyperäinen laitumelainen

PERHE: Puoliso ja kaksi aikuista, omiin koteihinsa lennähtänyttä tytärtä

HARRASTUKSET: Monimuotoinen liikunta, vahva ja pitkä judotausta ja nykyinen mieltymys kehonhuollon ohjaukseen

Kuvat: Esko Lounamaa

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 14.6.2022

Kari Tolonen