27.4.2020 klo 12:08
Uutinen

Kesällä ei Hauholla järjestetä Yrittäjien kesätoreja

Hauhon Yrittäjien hallitus on tehnyt päätöksen kesätorien perumisesta. Hauhon Yrittäjien järjestämän torikesän piti startata Niskavuoren markkinoilla lauantaina 27. kesäkuuta.

Hauhon Yrittäjien puheenjohtaja Asko Ylöstalo kertoo, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kielto heinäkuun loppuun saakka ratkaisi asian.

– Hetken mietimme toritapahtumien siirtoa elokuulle, mutta on melko epätodennäköistä, että silloinkaan päästäisiin isompia yleisötapahtumia järjestämään. Joten päätimme perua ne tämän kesän osalta kokonaan, Asko Ylöstalo huokaa.

Hauhon Yrittäjien kesätorit ovat kuuluneet hauholaisten ja seudun vapaa-ajanasukkaiden kesäohjelmaan jo vuodesta 1980 lähtien. Niskavuoren markkinoita on järjestetty vuodesta 1994. Kesätorista on muodostunut näyteikkuna hauholaisten palveluiden pariin sekä monelle pientuottajalle ja toimijalle tärkeä tuotteidensa myyntikanava.

Hauhon Yrittäjien puheenjohtajaa tehty historiallinen ratkaisu olla järjestämättä toreja sekä huojentaa että harmittaa.

– Tietysti tilanne harmittaa niin myyjien kuin kävijöidenkin puolesta, mutta on vastuullista noudattaa koronan vuoksi annettuja viranomaismääräyksiä. Hauholaisten yritysten kannalta on toivottavaa, että hauholaisia palveluja käytetään poikkeusoloissa entistäkin enemmän. Hän muistuttaa, että mökkiläiset ja muut kesänviettäjät ovat tänäkin kesänä erittäin tervetulleita Hauholle.

– Uskon että kauppa käy kylällä edelleen vilkkaana, onhan täällä meidän yrittäjät kauppoineen ja liikkeineen palvelemassa entiseen malliin koronarajoitusten sallimissa puitteissa, Ylöstalo muistuttaa.

Muita kiinnostavia aiheita