Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

26.4.2017 klo 08:02
Uutinen

Kesätyöhön kiinni vuokratyöfirman kautta

Henkilöstöpalveluyrityksen kautta voi työllistyä myös kesätyöhön. Vuokratyö on työnantajalle turvallinen tapa rekrytoida.

Kesätyöpaikat ovat jo pääosin jaettu, mutta vielä viime hetkillä saattaa töitä löytyä. Adeccon Hämeenlinnan yksikön johtaja Kai Rautio kertoo, että kesätyöpaikkoihin työllistyy heidän kauttaan joitakin kymmeniä joka vuosi.

– Meidän kauttamme kesätyösuhde saattaa jatkua osa-aikaisesti opintojen ohessa tai johtaa myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen. Henkilöstöpalvelualan yrityksen kautta työllistyminen antaa yrittäjälle mahdollisuuden tutustua työntekijöihin, ja yhtälailla työntekijälle tilaisuuden tutustua erilaisiin työnantajiin, hän sanoo.

Yrittäjä elää työvoimasta. Yksikin väärä rekrytointi saattaa tuhota tai ainakin vähentää hyvääkin tulosta. Yksi tapa resursoida joustavasti on käyttää vuokratyötä. Kai Rautio toteaa, että yrittäjällä ei välttämättä aina omat kädet riitä hoitamaan rekrytointia.

– Firmat rekrytoivat ehkä kerran vuodessa yhden henkilön. Yhteen asiantuntijatehtävään saattaa tulla satoja hakemuksia. Me teemme rekrytointeja työksemme, meillä on siihen hyvä välineet, joten apukäsien käyttäminen säästää yrittäjän resursseja.

Adecco Finland ja suomalainen Sihti Oy yhdistyivät viime heinäkuussa yrityskaupalla. Adecco Finland nousi Suomessa viiden suurimman henkilöstöpalvelualan yrityksen joukkoon. Adecco Finlandin ja Sihti Oy:n yrityskauppa yhdisti globaalin ja paikallisesti vahvan toimijan. Adecco Hämeenlinnan toimisto on Vankanlähteellä Innoparkissa. Kai Raution lisäksi toimistolla työskentelevät Salla Helminen ja Arttu Niemelä.

– Meillä on kuitenkin käytettävissämme Adeccon kaikki erityisosaajat joka alalle, esimerkiksi työpsykologi tulee toimistollemme tarvittaessa, Rautio kertoo.

Kuvassa Adecco Hämeenlinnan Salla Helminen, Kai Rautio ja Arttu Niemelä. Kuvaaja Susanna Mattila.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi