31.1.2020 klo 13:30
Uutinen

Kesätyöt jaossa nyt – verkossa tarjolla sekä työtä että rahaa

Kesätöiden haku alkaa olla kuumimmillaan, vaikka lumi on vasta saapunut eteläiseen Suomeen. Esimerkiksi Duunitorissa oli auki 150 kesätyöpaikkaa tammikuun lopulla.

Hämeen Yrityssanomat tutki avoimeksi ilmoitettuja kesätyöpaikkoja. Avonaisia tehtäviä oli tarjolla mm. ravintoloista, kaupoista ja logistiikasta. Työtehtävien kirjo ulottui asiakaspalvelusta julkisten tilojen kunnossapitoon. Yritysten lisäksi kesätyöpaikkoja tarjoavat myös kunnat ja seurakunnat. Pelottomille oli tarjolla töitä mm. hautausmaalla.

Kesätöiden haku alkaa tyypillisesti jo tammikuussa. Kesätyöpaikkoja haluavan on syytä olla nopea. Esimerkiksi päivittäistavarakaupat ilmoittavat avoimista työpaikoista aikaisin tammikuussa.

Työtä ja rahaa verkosta

Duunitorin kesätyöt 2020-sivustolla oli tammikuun lopulla yhteensä 150 avointa kesätyöpaikkaa Kanta-Hämeen alueella. Niistä valtaosaan hakijalta edellytettiin täysi-ikäisyyttä, eli 18 vuoden ikää. Työtehtävistä vain seitsemässä hakijan toivottiin olevan täyttänyt 15 vuotta tai enemmän.

Nuorten työllistymiseen on myös muita kanavia. Kanta-Hämeessä on monessa kunnassa mahdollisuus saada kesätyöseteleistä helpottamaan työllistymistä paikalliseen yritykseen. Esimerkiksi Hämeenlinnassa kesätyöseteliä voi hakea 15 vuotta täyttänyt henkilö.

Oikotie– verkkopalvelussa on lisätietoja ”tutustu työelämään ja tienaa kesätyö -ohjelmasta”. Sitä käyttävät mm. suuret kauppaketjut, kuten Lidl ja Fazer. Ohjelma toimii vastaavalla tavalla kuin paikalliset kesätyö-setelit.

Jutun on kirjoittanut Parolan Yhteiskoulun 9. luokkalainen Robin Karvonen tet-jaksolla Hämeen Yrittäjissä.

Kuvateksti: Lumi on vasta tullut maahan Hämeenlinnassa. Silti kesätyöpaikkojen haku on jo käynnistynyt. Kioskit ja kahvilat ovat tyypillisiä kesätyöpaikkoja. Kuva: Robin Karvonen