17.2.2023 klo 13:13
Uutinen

Keski-Pohjanmaan liitto ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät solmivat yhdessä yrittäjyyden ja alueen elinkeinoelämän edistämiseen elinvoimalupauksen

Keski-Pohjanmaan liitto ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ovat allekirjoittaneet merkittävän sitoumuksen yhteistyöstä – elinvoimalupauksen. Tällä lupauksella maakuntaliitto sitoutuu yhdessä Keski-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa edistämään yrittäjyyttä sekä yrittäjämyönteistä elinkeinoilmapiiriä.

  • Pitkän yrittäjyyden eteen tehdyn yhteistyön kruunaa yhteinen allekirjoitettu elinvoimalupaus. Tarkoituksenamme on vahvistaa entisestään yrittäjyyden ja kuntiemme veto- ja pitovoimaa sekä alueen ja maakunnan elinvoimaisuutta, kertoo maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen, Keski-Pohjanmaan liitosta.

Sopimuksessa on mainittuna mm. toimiva vuoropuhelu, sujuvat valmisteluprosessit sekä maakunnan yhteiset edunvalvontakohteet.

  • Yhdessä olemme sopineet, että sitoudumme yhteisten painopistealueiden edistämiseen. Yhteisillä tavoitteilla ja aktiivisella seurannalla haluamme konkreettisesti parantaa erityisesti yritysten toimintaedellytyksiä, mikä vahvistaa kuntien elinvoimaisuutta, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä.

Painopistealueiden toteutumista seurataan vuosittain yhteisesti järjestettävässä tilaisuudessa ja mm. Suomen Yrittäjien joka toinen vuosi teettämän Kuntabarometrin tulokset, käydään yhdessä läpi.

Keski-Pohjanmaan liitto ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät sitoutuvat käymään aktiivista vuoropuhelua elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä. Vuoropuhelun tavoitteena on parantaa osapuolten tiedonvaihtoa ja ymmärrystä yhteisissä asioissa.

  • Yhteistyö ja vuoropuhelu liiton ja yrittäjien välillä on toiminut hyvin jo vuosikymmeniä, joten tämä oli molemmille osapuolille luontainen jatkumo, toteaa Järkkälä.

Luotettava, turvallinen ja ennakoitavissa oleva osaamis-, liikkumis- ja toimintaympäristö on kummankin osapuolen tavoitteena. Keski-Pohjanmaan liitto ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät sitoutuvat yhteistyöhön ja tiedonvaihtoon keskipohjanmaata koskevien suunnitelmien valmistelussa.

  • Yhteistyötä ja tiedonvaihtoa toteutetaan tiiviisti mm. Keski-Pohjanmaan maakuntastrategia- ja maakuntakaavaprosesseissa. Lisäksi on hyvä muistaa, että yrittäjäjärjestö on vahvasti edustettuna maakunnan yhteistyöryhmän kokoonpanossa, kiteyttää Kaiponen.

Keski-Pohjanmaan liitto ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät sitoutuvat myös yhdessä elinkeinoelämän muiden toimijoiden kanssa edistämään yrittäjä- ja yritysmyönteisiä edunvalvontakohteita. Yhteisiä edunvalvontakohteita katselmoidaan vuosittain ja laaditaan vuositavoitteet.

  • Keski-Pohjanmaa on vahva yrittäjyys-, ja maatalousmaakunta. Yhteisinä tavoitteina on nostaa maakunta valtakunnallisissa maakuntavertailuiden johtoon, toteavat Järkkälä ja Kaiponen yhdessä. 

Lisätietoja:

Keski-Pohjanmaan liitto
maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen, 040 140 8995, jyrki.kaiponen@keski-pohjanmaa.fi       

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät
toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, 0500 561 145, mervi.jarkkala@yrittajat.fi

Keski-Pohjanmaan liitolla on aluekehittämislain mukainen edunvalvonta-, aluekehitys- ja alueiden käytön suunnitteluvastuu maakunnan alueella. Jäsenkuntia ovat: Kannus, Kokkola, Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli. Keski-Pohjanmaan liitolla on osajäseniensä Kruunupyyn (Pietarsaaren seutukunta), Reisjärven (Nivala-Haapajärven seutukunta) sekä Kinnulan (Saarijärven-Viitasaaren seutukunta) alueella edunvalvontavastuu, mutta myös aluekehitystoiminnassaan liitto ottaa vahvasti huomioon ja kantaa vastuuta osajäsenistään. www.keski-pohjanmaa.fi

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Järjestämme yrittäjille koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, sekä tarjoamme neuvontapalveluita ja rahanarvoisia jäsenetuja jäsenille. Paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä on toimialueellamme 23, joissa n. 2 300 jäsenyritystä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa