19.1.2023 klo 18:55
Uutinen

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät: Maatalous on alueellamme vahvaa ja maakunnissamme on merkittävää liha-, maito- ja turkistuotantoa

Ruoantuotanto on kriittisen tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta. Jos ketju häiriintyy eikä kotimaista ruoantuotantoa ole, kaupan hyllyt tyhjenevät yllättävän nopeasti.

  • Alueelle on tärkeää, että kotimaisen elintarviketeollisuuden rattaat pysyvät pyörimässä, tuottajien ammattitaito huipussaan, metsät hoidettuna, turvetuotanto hyödynnettynä ja pellot viljeltyinä, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Nahkala.

Alueemme maatalousyrittäjät nauttivat 100% luottamustamme toimissaan. Hyvä tuotanto vaatii hyvät elinolosuhteet eläimille.

Eläimet Suomessa hoidetaan hyvin. Esimerkiksi jokainen eläin on rekisteröity, ja niiden hyvinvointia valvotaan tiukasti. Tuotantoeläinten elinneliöt on merkitty tarkkaan ja eläimille on järjestettävä virikkeitä sekä mm. ulkona pitoon on omat velvoitteensa. Voimme olla ylpeitä alueemme maatalousyrittäjyydestä, jonka merkitys myös työpaikkojen luojana on suuri.

Suomalainen ruoantuotanto ja kotimainen yrittäjyys kestää vastuullisuudessaan ja kestävyydessään kansainvälisen vertailun. Haastavat olosuhteet viime vuosina ovat myös aiheuttaneet ongelmia, joiden osalta Suomen Yrittäjät on lausunut mm. erilaisten energiatukien osalta. Yrittäjäjärjestö on tehnyt hyvää yhteistyötä MTK:n kanssa koska molempien tavoitteet ovat alueellemme tärkeitä. Lisäksi paikkakuntiemme kaikkien yrittäjien yhteistyö kasvattaa ostovoimaa ja luo entisestään uutta yrittäjyyttä ja työpaikkoja.

Lisätietoja:

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

puheenjohtaja Jarmo Nahkala p. 0400 767 117
toimitusjohtaja Mervi Järkkälä p. 0500 561 145