Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Keski-Suomen vuoden yrittäjä 2021
23.4.2022 klo 21:54
Uutinen

Keski-Suomen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021 on myönnetty karstulalaiselle OnSteel Oy:lle

Karstulalainen OnSteel Oy on Keski-Suomen Vuoden Yrittäjä 2021. Yrittäjäpalkinto luovutettiin Keski-Suomen Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 23. huhtikuuta. Palkinnon vastaanottivat OnSteel Oy:n toimitusjohtaja Ville Rosti ja tuotannosta vastaava Harri Piispanen.

Palkintoraadin perustelujen mukaan OnSteel on nykyaikainen täyden palvelun alihankintakonepaja, joka tekee korkealaatuisia ja haastavia konepajatöitä kevyestä keskiraskaaseen. Yhtiön työstämät kappaleet ovat kooltaan peukalonmittaisesta aina 16 000 kilogrammaan saakka. OnSteel Oy on loistava esimerkki työntekijöiden rohkeudesta tarttua tilaisuuteen ja ottaa vastuuta omasta työstään ja tulevaisuudestaan yrittäjämäisesti.

Palkintoraati pitää yritystä esimerkkinä upeasta yhdessä tekemisestä, jossa jokainen yksilö on huippuosaaja ja oman työnsä kehittäjä ja yrityksen käyntikortti, ja jossa panostetaan sisäiseen läpinäkyvään toimintaan ja tiedon jakamiseen yhtiön sisällä. Raadin mukaan yritys on kansainvälinen, jatkuvasti kasvava ja sen tarina on ainutlaatuinen. Erityisenä ansiona on yrityksen kyky uusiutua vastaamaan ajan henkeä ja yhteiskunnan – sekä markkinoiden – asettamia tavoitteita.

– Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saaminen tuntuu todella hyvältä. On hienoa huomata, että meidän tapamme tehdä yhdessä työtämme ja yrittää nähdään esimerkkinä myös muille, OnSteel Oy:n toimitusjohtaja Ville Rosti sanoo.

Työntekijöidensä omistama OnSteel Oy syntyi vuonna 2015 Meteco Oy:n mentyä konkurssiin. Metecon irtisanotuista työntekijöistä 31 perusti yrityksen ja osti koneet ja materiaalit konkurssipesältä. Nykyään yrityksen noin 60 työntekijästä 27 on yhtiön osakkaita.

Yritys on määrätietoisesti kehittänyt toimintaansa, uusinut laitekantaansa ja investoinut tuotantotiloihinsa Karstulassa. Parhaillaan käynnissä on neljäs Keski-Suomen ELY-keskuksen tukema investointikierros, jonka arvo on noin 2,8 miljoonaa euroa. Investoinnin myötä yritykseen syntyy kymmenkunta työpaikkaa.

– OnSteel Oy:n tarina on ainutkertainen yhtiön alkuvaiheesta nykyhetkeen. 2015 yrityksen työntekijät lähtivät rohkeasti yrityksen omistajiksi. Tämän jälkeen yritys on kyennyt joka vuosi kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa pitkäjänteisesti sekä laadukkaasti, kommentoi valintaa OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon 2021 valitsi raati, jonka muodostivat:

Pekka Hokkanen, Keski-Suomen liitto
Pasi Sorri, OP Keski-Suomi
Juha Herrainsilta, Fennia
Pirkko Melville, Keski-Suomen Ely-keskus
Vesa Saarikoski, Jamk
Vesa Voutilainen, Gradia
Jari-Pekka Koponen, Keski-Suomen Yrittäjät
Johanna Soilu, Keski-Suomen Yrittäjät
Kimmo Valkeinen, Keski-Suomen Yrittäjät
Sanna-Mari Jyräkoski, Keski-Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät ja sen jäsenjärjestöt palkitsevat vuosittain valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti menestyneitä yrityksiä. Näin halutaan korostaa yrittäjyyden merkitystä ja arvostusta sekä tuoda esille yrittäjän työtä. Yrittäjäpalkinto on vastaanottajalleen arvokas — se on yrittäjäkollegoiden tunnustus.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ville Rosti, OnSteel Oy, 040 838 6546, ville.rosti@onsteel.fi
toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, Keski-Suomen Yrittäjät, 050 563 7780, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi
puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen, Keski-Suomen Yrittäjät, 0400 833 211, jari-pekka@jari-pekka.fi