Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

10.1.2017 klo 15:09
Uutinen

Keski-Suomen sairaala Nova – Paikalliset yritykset mukaan hankkeeseen

Hankinta-asiamies Veli Puttonen vieraili vuoden alusta Keski-Suomen sairaala Nova -hanketta vetävän SRV:n projektijohdon luona. Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisesta yhteistyöstä ja maakunnallisten yritysten mahdollisuuksista osallistua uuden sairaalan rakentamiseen. Projektijohdon tavoitteena on työllistää mahdollisimman paljon paikallisia yrityksiä.

Keski-Suomen sairaala Nova

Keski-Suomen keskussairaalan alueelle Kukkumäkeen valmistuu täysin uusi sairaala vuonna 2020. Kyseessä on mittava hanke kaikilla mittareilla mitattuna. Suurin osa tiloista tulee erikoissairaanhoidon käyttöön ja pienempi osa Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollolle. Rakennuttajana toimii Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja projektin johdosta vastaa SRV. Tilojen kokonaispinta-ala on kattaa noin 100 000 brm2. Hanke on parhaillan käynnissä ja se kestää vuoteen 2020 saakka. Hankintapäätöksiä on tässä vaiheessa tehty noin 20%:sta hankinnoista. 50 % tehdyistä hankintapäätöksistä on kohdistunut maakunnallisiin yrityksiin. Vuoden 2017 aikana tullaan kilpailuttamaan pääosa urakoista ja pienempiä urakoita koko hankkeen ajan.

– Keskusteluissa projektijohdon kanssa tuli selkeästi esille heidän tavoitteensa työllistää mahdollisimman paljon paikallisia yrityksiä. Tähän pyritään osin sillä, että hankinnat/kilpailutukset ositetaan siten, että pienemmilläkin yrityksillä on mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuihin. Markkinahinta, tarjojan osaaminen ja/tai tuotteen laatu ovat kuitenkin ratkaisevia tekijöitä hankintapäätöksissä, kertoo hankinta-asiamies Veli Puttonen.

Miten yritykseni pääsee mukaan urakoihin?

Mahdollisuus tarjota edellyttää pääsääntöisesti sitä, että 1-2 hengen yritysten tulee koota osaamisensa ja resurssinsa yhteen ja muodostaa verkostoja tai yhteenliittymiä keskenään. Tarjouksien laadintaa nopeuttaa yrityksen liittyminen Tilaajavastuu.fi palveluun ja se, että yritys on vastuuvakuuttanut toimintansa 1 miljoonasta eurosta. Tammikuun aikana tarjouskilpailuja järjestetään mm. peltitöiden ja vesikattorakentamisen osalta. Keski-Suomen yrittäjät ja hankinta-asiamiespalvelu tiedottavat hankkeen tarjouskilpailujen aikatauluista lähipäivistä alkaen yrityksille.

-Yritysten tulee laittaa tietoa itsestään ja tarjottavasta osa-alueesta SRV:n hankkeen sähköpostiin ’); // –> mielellään 1-2 viikkoa ennen tarjouskilpailun alkua. Viestissä on kerrottava ainakin seuraavat tiedot: kiinnostuksen kohteena olevat urakat, yrityksen nimi, osoite, sähköposti, puhelinnumero, yhteyshenkilö ja y-tunnus, neuvoo Puttonen.

Lisätietoa hankkeesta: www.srv.fi/tyomaa/nova

Kysy lisää SRV:n muista käynnissä olevista hankkeista projektien yhteyshenkilöltä Mikko Kontiselta: mikko.kontinen@srv.fi.

Keski-Suomen hankinta-asiamies apuna

Hankinta-asiamies Veli Puttonen antaa tarvittaessa lisätietoja ja opastusta yrityksille. Hankinta-asiamiehen tavoittaa sähköpostilla veli.puttonen@yrittajat.fi tai soittamalla 0500 646793.