Keski-Suomen vuoden nuori yrittäjä 2022
13.5.2022 klo 12:23
Uutinen

Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä listautumassa pörssiin vuoden sisällä

Keski-Suomen vuoden nuoreksi yrittäjäksi 2022 valittu Sijoitusasunnot.comin Henri Neuvonen selvittää listautumisen mahdollisuutta vuoden sisällä. Neuvonen on hakenut vauhtia valmisteluun Suomen Yrittäjien 365 päivässä pörssiin -valmennuksesta.

Ensikosketus pörssimaailmaan on jäänyt Neuvoselle mieleen, koska valmennuksen ensimmäistä lähipäivää pidettiin Helsingissä koronapandemian ja pörssin ennennäkemättömien heilahtelujen kynnyksellä. Tämä ei kuitenkaan suunnitelmia muuttanut.

-Tiesin että oma bisnes on mennyt koko ajan hyvään suuntaan ja firma on liiketoiminnan osalta valmis pörssiin.

Harvassa kasvavassa yrityksessä on valmiiksi tietoa pörssiin listautumisesta, joten kaikki tuki tulee tarpeeseen.

-Valmennuksen tärkein anti oli yleiskäsityksen muodostuminen. Mukana oli sparraamassa Suomen huippunimet Jorma Elorannasta lähtien. Valmennuksen päätyttyä oli selkeät askelmerkit mitä tehdään seuraavaksi ja mitä pitää kehittää.

Neuvonen suosittelee valmennusta kaikille, jotka miettivät ja harkitsevat listautumista.

-Tykkäsin kovasti ja tein paljon muistiinpanoja. Varsinkin hallitustyöskentelyä, raportointia ja listayhtiön vaatimaa hallinnointia lähdin heti kehittämään oikealle tasolle. Myös talousjohtaja on palkattu.

365 päivässä pörssiin on Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkoston järjestämä valmennus- ja kehitysohjelma, jonka tavoitteena on luoda valmiuksia pk-yritysten listautumiseen Nasdaq First North Growth Market -kasvumarkkinalle. Valmennusohjelma on tarkoitettu yritysten omistajille ja yrittäjille, jotka haluavat luoda osakkeelle likviditeetti- ja markkina-arvon.

Valmennusohjelma koostuu vuosina 2021-2022 viidestä tilaisuudesta ja harjoittelusta. Ohjelmassa perehdytään muun muassa listautumisprosessiin, rahoitusjärjestelyihin, sijoittajaviestintään sekä pörssiyhtiön johtamiseen.