23.1.2018 klo 13:48
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjäjuhla 2018 – Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto Nordic Business Groupille

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa juhlistettiin lauantai-iltana keskisuomalaista yrittäjyyttä #KasvunMaakunta – Omistajat työn äärellä -hengessä.

Ilta piti sisällään runsaasti musiikkia, tanssia ja muuta viihdettä. Illan virallisessa osiossa juhlan avasi Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen, juhlapuheen piti pääministeri Juha Sipilä ja Suomen Yrittäjien tervehdyksen juhlaan toi puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

Illan odotetuinta antia olivat kuitenkin palkinnot. Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna Nordic Business Group Oy, joka tunnetaan parhaiten kansainvälisesti merkittävän Nordic Business Forum -tapahtuman kehittäjänä. Nordic Business Group on ponnistanut maailmalle Jyväskylästä ja on menestystarina vailla vertaa. Alkuvaikeuksien jälkeen Nordic Business Forum on noussut maailman business-tapahtumien eliittiin ja nauttii vankkaa, kasvavaa suosiota vuosi vuodelta. Vuoden 2018 Nordic Business Forumiin onkin kiinnitetty jo liuta kovia puhujia. Syyskuussa Helsingin Messukeskuksen lavalle nousevat muun muassa Andrew McAfee, Lindsey Vonn ja Marcus Buckingham. Nordic Business Group yrityksen perustajat Jyri Lindén ja Hans-Peter Siefen olivat valitettavasti itse estyneitä saapumaan paikalle Yrittäjäjuhlaan, mutta välittivät kiitoksensa videon välityksellä juhlan teemaan sopivasti työn ääreltä Norjasta.

– Upeat fiilikset! Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto on todella merkittävä tunnustus ja on kunnia päästä osaksi palkinnon saaneiden yritysten joukkoa. Valitettavasti emme itse päässeet noutamaan palkintoa, mutta juhlistamme tätä etänä täältä Norjasta, Lindén kommentoi.

Raadin perustelut Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon valinnalle: ”Palveluja tuottava kansainvälinen kasvuyritys, erilainen kuin perinteisesti maakunnallisia yrittäjäpalkintoja saaneet yritykset. Yritys saattaa yhteen erilaiset toimijat ja kohtauttaa erityyppisiä yrittäjiä tavalla, joka tuo ainutlaatuista lisäarvoa. Yrityksellä on tiukka tavoite olla vuonna 2021 maailman suurin businessfoorumi. Tavoite on erittäin kunnianhimoinen, ja moni ei siihen alunperin uskonut. Yrittäjät uskoivat. 2010 oltiin lamassa, yritys uskoi tulevaan ja meni rohkeasti tavoitetta kohti. Kaksi opiskelijaa näytti maailmalle, että kaikki on mahdollista.”

Yrittäjäjuhlassa jaettiin myös ensimmäistä kertaa Keski-Suomen Yksinyrittäjäpalkinto. Ensimmäisen Yksinyrittäjäpalkinnon sai Pentin Leipä Oy:n Pentti Raitio. Pitkän uran Kannonkoskella tehnyt Pentti on tuttu näky Kannonkosken lisäksi myös Viitasaaren torilla. Jo reilusti eläkeikään ehtineen Pentin omien sanojen mukaan kannonkoskelaiset ja viitasaarelaiset saavatkin nauttia Pentin leivistä ja leivonnaisista niin pitkään, kuin hän vaan jaksaa leipoa.

– Minä olen niin monta vuosikymmentä tätä työtä tehnyt ja tämä on nyt ensimmäinen palkinto, minkä olen saanut. Voin kertoa, että olen niin onnellinen, ettei sanat meinaa riittää. Ilomielin saavuin palkintoa noutamaan ja haluan vielä erityisesti kiittää kaikkia tahoja, jotka minut olivat tätä palkintoa varten ehdolle ilmoittaneet, Raitio iloitsi.

Raadin perustelut Maakunnallisen Yksinyrittäjäpalkinnon valinnalle: ”Sitkeys, halu yrittäjyyteen, markkinatilanne, saa ajan kulumaan mukavasti ja lapsiakin samalla alalla, joten verkosto toimii. Tuotteista ruisleipä ja perunarieska ovat maailmanmaineessa ja 5-6 metriä pitkä myyntitiski myydään loppuun poikkeuksetta. Tuote ja palvelu yhdessä paketissa, paikallinen brändi, jolla myös vahva sielu. Paikallista, keskisuomalaista elinvoimaa Kannonkoskelta.”

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa palkittiin lisäksi Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten vuoden yrittäjiä:

Hankasalmi – Kaisa, Eero, Matti ja Katariina Siikki, Uusikartanon Turvetyö Ky
Jyväskylä – Jaakko ja Sampo Kemilä, Pelimatkat Sports Travel
Jyvässeutu – Tapani Kauppinen ja Jouni Hakkarainen, Keski-Suomen Vahinkopalvelut Oy
Laukaa – Tommi, Joona ja Eetu Ahonen, Ahosen Eristys- ja Rakennuspalvelu Oy
Muurame – Laura Aineslahti ja Tiina Koivulahti, Recenart Oy
Petäjävesi – Juhani Rientonen ja Heimo Savolainen, Mecamiehet Oy

Lisäksi Yrittäjäjuhlassa kukitettiin myös niiden Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten vuoden yrittäjät, jotka olivat jo aiemmin saaneet omat palkintonsa paikallisyhdistysten omissa Yrittäjäjuhlissa:

Joutsa – Pirjo Pölkki, PP-Profit Ky
Jämsä – Samuli Tenkanen ja Valtteri Tenkanen, Jämsän Huvilarakentajat Oy
Jämsänkoski – Päivi Nieminen, Hierontakulma Päivi Nieminen
Kannonkoski – Mirva Kolehmainen ja Ismo Vesterinen, Kuljetusliike Kissa Vieköön
Karstula – Timo ja Maija Reini, Autohuolto T & M Reini Oy
Keurusseutu – Sakari Kouhia, SK Lisäapu Oy
Kinnula – Manu ja Leena Tillgren, Tillgren Lines Oy
Kivijärvi – Timo Manninen, Kivijärven Rakennuspalvelu Oy
Konnevesi – Sirkku Vatanen-Jäntti, Kukkakauppa Kimppu Ky
Korpilahti – Harri ja Taina Suokas, Lavettikuljetus Harri Suokas Ky
Kuhmoinen – Heikki Sihto, Huolto-Heikki
Kyyjärvi – Urpo Ojala ja Teija Poikonen, POP Pankki Kyyjärvi
Leivonmäki – Henry Laitinen, Koneurakointi Henry Laitinen Oy
Pihtipudas – Sirpa Wallenius, Pihtiputaan apteekki
Saarijärvi – Timo Vessari ja Jukka Tunturi, StarCruise Oy
Toivakka – Arja Koriseva-Karmala, Arja Koriseva Oy
Uurainen – Tuomo Turunen ja Tommi Turunen, Jyväskylän Keskusantenni Oy
Viitasaari – Mervi Rihto, Viitasaaren Kirjakauppa
Äänekoski – Markku Väisänen, MT. Väisänen Oy