20.5.2021 klo 14:36
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjät avasi Yrittäjän talousapu -numeron

Juuri avattu Keski-Suomen Yrittäjien Yrittäjän talousapu -numero on osa valtakunnallista talous- ja maksuvaikeuksissa olevien Mikro- ja pk-yritysten auttamiseksi luotua Early Warning toiminta- ja palvelumallia.

Numeroon soittamalla yrittäjä saa paikallista apua taloushuolien iskiessä. Puhelun aikana käydään läpi yrittäjän tilanne ja hänet ohjeistetaan tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin.

– Kun yrittäjä soittaa numeroomme, käymme hänen kanssaan alustavan keskustelun hänen tilanteestaan ja valmistelemme hänet soittamaan talousavun valtakunnalliseen numeroon, jossa asiantuntijat tekevät hänelle talousanalyysin. Kerromme muun muassa millaisia asiakirjoja ja tietoja yrittäjän on hyvä selvittää ennen tätä, kertoo Keski-Suomen Yrittäjien palvelupäällikkö Anni Peltonen.

Kun talousapu on tehnyt yritykselle talousanalyysin ja yrittäjä on valmis jatkamaan, voi Keski-Suomen yrityskummit lähteä yrittäjän tueksi tarvittaviin toimiin. Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut viisi keskisuomalaista yrityskummia.

– Me kummit voimme kulkea rinnalla ja antaa mentorointiapua yrittäjille. Vastuu toimenpiteistä ja tekemisestä on kuitenkin yrittäjällä itsellään, yrityskummina toimiva Raimo Saarinen avaa.

Ottamalla yhteyttä Keski-Suomen talousapu -numeroon, löytää reitin oikeiden asiantuntijoiden pariin. Myös henkilöön ja siviilielämään kohdentuvaa tukea on alkanut rakentumaan verkoston ympärille, esimerkiksi kirkon kautta.

– Haluamme auttaa mikro- ja pk-yrityksiä talous- ja maksuvaikeuksissa, ehkäistä turhia konkursseja ja pelastaa työpaikkoja, suunnata yritys uuteen kasvuun tai vaihtoehtoisesti varmistaa nopea ja rehellinen yritystoiminnan lopetus, silloin kun se on yrittäjän kannalta paras ratkaisu, avaa Peltonen.

Yrittäjä, älä jää taloushuolissasi yksin, hae apua ajoissa. Talousneuvontaa/taloussuunnittelua on tarjolla. Voit ottaa yhteyttä ison tai pienen asian kanssa, asiantuntijaverkosto auttaa ongelmatilanteissa.

– Taloushuolet ovat osa yritystoimintaa, niissä ei ole hävettävää. Voit soittaa anonyymisti, palvelu on luottamuksellista. Muista, että voit olla yhteydessä jo ennen kuin asiat ovat todella pahalla mallilla. Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, Peltonen painottaa.

Keski-Suomen Yrittäjän talousapu-numero palvelee arkisin klo 9–16, p.0104259210.

Yrittäjä löytää apua myös Yrittäjän talousapu -verkkosivustolta, johon on koottu tietoa ja konkreettisia ohjeita yrityksen talouteen liittyen sekä tarjolla olevien palveluiden yhteystiedot.

Valtakunnallinen Early Warning yhteistyöverkosto auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia mikro- ja pk-yrittäjiä

Early Warning Suomi on talous- ja maksuvaikeuksissa olevien Mikro- ja pk-yritysten auttamiseksi luotu valtakunnallinen toiminta- ja palvelumalli, jossa on laaja asiantuntija- ja yhteistyöverkosto. Toiminta on käynnistynyt syksyllä 2020, ja taustalla toimii European Early Warning -yhteistyöverkosto, jossa Suomi on mukana. Vuoden 2021 aikana Suomessa on mikro- ja pk-yritysten saatavilla matalan kynnyksen, asiantunteva, luottamuksellinen ja maksuton palvelu, joka auttaa yrityksen talouden suunnittelussa ja ongelmien ratkaisemissa.

Palvelu muodostuu valtakunnallisesta puhelinpalvelusta ja siihen kiinteästi kytkeytyvistä alueellisista palveluista. Nämä yhdessä muodostavat valtakunnallisesti kattavan neuvonta- ja tukiverkoston, jonka vahvuus on keskinäinen tiedonjako, tuki ja yhteistyö. Verkoston toimintaa koordinoivat yhteistyössä Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus ja Suomen Yrittäjät.