21.8.2018 klo 09:53
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjien hallitus ja paikallisyhdistysfoorumi tapasivat Laukaassa

Syksy saatettiin vauhtiin ensimmäisen hallituksen kokouksen ja paikallisyhdistysfoorumin merkeissä Perttulan tilalla Laukaan Leppävedellä.

Varmoja saapuvan syksyn merkkejä ovat Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen ensimmäinen kokous ja samalla ensimmäinen hallituksen ja paikallisyhdistysfoorumin kohtaaminen. Alkavan syksyn kuulumisia ja suunnitelmia avattiin tällä kertaa upeassa maalaismiljöössä Perttulan tilalla Laukaan Leppävedellä.

Ilta alkoi Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen syksyn ensimmäisellä kokouksella, jonka jälkeen päästiin paikallisyhdistysfoorumin kohtaamiseen. Alkumaljojen jälkeen isännöivän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja eli Laukaan Yrittäjien Heikki Elomaa kertoi kuulumisia Laukaasta.

– Kautta yrityskentän näkee selvää piristymistä toiminnassa ja uusia yrityksiäkin on alueelle saatu. Yhteistyö kunnan kanssa sujuu hyvin. Laukaan uusi kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä on tuonut alueelle sellaisen kulttuurin, että kuka tahansa yrittäjä uskaltaa mennä hänen luokseen juttelemaan asioista, Elomaa kertoi.

Lisäksi Elomaa mainitsi lokakuun 6. päivänä Peurungassa järjestettävän Yrittäjien Hyvinvointipäivän, johon on tulossa huippupuhujat ja esiintyjät. Lisätietoja Yrittäjien Hyvinvointipäivästä on luvassa lähiaikoina.

Seuraavana puheenvuoron otti Sanna-Mari Hynninen, joka kertoi paikallisyhdistysfoorumille Keski-Suomen Yrittäjien toimiston kuulumiset ja avasi alkavan syksyn aikataulua. Polttavin aihe Hynnisen puheenvuoron ja siitä seuranneen keskustelun aikana kuitenkin oli Keski-Suomen Yrittäjien jäsenkehityksen piristäminen. Paikallisyhdistysfoorumi kehitti erilaisia ideoita nykyisten jäsenten pitämiseksi ja erityisesti uusien jäsenten rekrytoimiseksi. Uudet yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan vaikuttamaan yrittäjäjärjestöön ja uusia innostavia osallistumisen paikkoja rakennetaan.

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen on ehdolla Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi. Paikallisyhdistysfoorumi saikin seuraavaksi kuulla Salmisen kärkiteemoista varapuheenjohtajakampanjassa. Salmisen vankka suosio Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten keskuudessa ei jäänyt epäselväksi ja varapuheenjohtajakampanjan teemat koettiin myös paikallisyhdistysfoorumissa erittäin osuviksi. Salmisen kampanja huipentuu Valtakunnallisille Yrittäjäpäiville Turkuun lokakuun 19.-20. päivänä.

Paikallisyhdistysfoorumin lopuksi eri paikallisyhdistysten edustajat saivat kertoa omien alueidensa kuulumiset ja yhdistystensä alkavan syksyn ohjelmistoista. Näistä kuulumisista voi tiivistäen sanoa, että lomakausi on hyvin pitkälti ohi Keski-Suomessa ja paikallisyhdistysten syksyt näyttävät vauhdikkailta. Luvassa on uusia hankkeita, tapahtumia, aamukahveja, kohtaamisia kuntapäättäjien kanssa, juhlia sekä aktivoitumista jäsenhankinnan parissa. Myös pikkujoulut mainittiin useammin kuin kerran kuulumiskierroksen aikana.

Paikallisyhdistysfoorumista saatiin jälleen paljon eväitä tulevaan ja uusia näkökulmia useisiin käsiteltyihin asioihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn pimeneviä iltoja.