5.4.2017 klo 14:07
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjien joukkorahoitusohjelmaan mukaan seitsemän yritystä

Keski-Suomen Yrittäjien joukkorahoitusohjelma on käynnistynyt. Ohjelmaan haettiin mukaan yritysten kasvu- ja kehittämishankkeita digi-, osaamis- sekä biotalouden saralta. Hakemuksia saatiin yhteensä 12 kappaletta, ja arviointiraati valitsi jatkoon seitsemän hanketta.

Mikäli ohjelmaan valittu yritys onnistuu keräämään joukkorahoituksella riittävän summan hankkeensa toteutukseen, myönnetään loppuosaan osarahoitus Keski-Suomen Yrittäjien kiihdytysrahana. Yritykset hakivat rahoitusta erikokoisiin hankkeisiin. Suurimmillaan lupaus osarahoitukseen myönnettiin kymmenellä tuhannella ja pienimmillään viidellä tuhannella eurolla.

Mukaan pääsivät: Pasrea Oy, Petäjävesi, Taitotori, Äänekoski/Jyväskylä, Penerg Oy, Konnevesi, Kuvitellen Oy, Jyväskylä, Mielenkieli tmi, Jyväskylä MinSim Oy, Laukaa sekä INNOtyöverkko Osuuskunta, Jyväskylä.

-Valittujen yritysten kasvu- ja kehityshankkeiden tuli olla rohkeita ja aidosti yrityksiä uudistavia. Uudistuminen voi tapahtua joko uuden alun tai nykytoiminnan selkeän kehitysharppauksen kautta. Hankkeiden tuli myös liittyä Keski-Suomi 2040 strategian teemaan: osaava ja hyvinvoiva bio- ja digitalouden kansainvälinen maakunta. Mukaan valikoitui mielenkiintoinen kattaus niin biotalouden kuin osaamisintensiivisisen alan yrityksiä. Odotamme innolla millaisia joukkorahoituskampanjoita valitut yritykset saavat aikaan, kommentoi arviointiraadissakin mukana ollut Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Tapu Nieminen.

Joukkorahoituskampanjat tullaan toteuttamaan tulevan vuoden aikana Mesenaatti.me -joukkorahoitusalustalla. Kaikki kampanjat tulevat esiin ohjelman yhteisellä sivustolla sitä mukaa, kun ne käynnistyvät https://mesenaatti.me/keski-suomen-yrittajat/ Keski-Suomen Yrittäjät antaa kampanjoille markkinointi- ja viestintätukea omissa kanavissaan.

Mesenaatin perustaja Tanja Jänicke koulutti valitut yritykset joukkorahoituksen sisältöihin ja siihen, kuinka menestyä rahoituksen hankinnassa. Jänicke pitää startannutta kokonaisuutta ainutlaatuisena avauksena, jossa ensimmäistä kertaa Suomessa yhdistetään joukkorahoitusta ja julkista rahoitus eräänlaisella Match Funding -mallilla. Jänicken mielestä menestyneeltä kampanjalta vaaditaan taitoa markkinoida kampanjaansa ja tavoittaa sille oikea kohdeyleisö, sekä viestiä yleisölle kiehtovasti mutta yksinkertaisesti.

-Joukkorahoitus on paljon enemmän kuin vaan saatu raha. Kampanjan toteuttamainen toimii myös mitä parhaana markkinointityökaluna, se on lisäksi oivallinen tapa osallistaa ja sitouttaa asiakkaita. Siten se edistää myös yrityksen kasvua ja tunnettuutta, muistutti Jänicke.

Mesenaatin alustalla kerättävä joukkorahoitus on vastikkeellista. Käytännössä on siis kyse siitä, että yritys tarjoaa tuotteita, palveluita, erilaisia etuja tai elämyksiä tukijoilleen saadakseen rahoituksen jollekin hankkeelleen. Osallistuminen on helppoa ja yksinkertaista. Keski-Suomen Yrittäjien joukkorahoitusohjelmaa tukee Keski-Suomen liitto.

Lisätietoja hankkeesta:

Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen, p. 050 563 7780, sanna-mari.hynninen(at)yrittajat.fi