24.11.2023 klo 12:21
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjien syyskokouksessa 2023 äänestetään uusista hallituksen jäsenistä

Keski-Suomen Yrittäjien syyskokous valitsee 29.11.2023 uusia hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle. Jäsenet äänestetään kaudelle 2024-2025. Ehdokkaita tullaan kuulemaan syyskokouksessa ennen äänestystä.

Tutustu jo ehdolle asettuneisiin ja kyselyymme vastanneisiin ehdokkaisiin ja katso mitä he vastasivat seuraaviin kysymyksiin:

  • Millä alalla työskentelet ja mitä toisit mukanasi Keski-Suomen Yrittäjien hallitukseen?
  • Mitkä kolme vahvuuttasi tekevät sinusta erinomaisen Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenen?
  • Mitkä yrittäjyyden teemat ovat sinulle tärkeitä ja miten haluaisit kehittää yrittäjyyttä Keski-Suomessa?

  1. Toimin mikroyrittäjänä, huopakauppiaana, satavuotiaassa yrityksessä. Koskenpään Huopatehdas toimii pääasiassa teollisuuden palvelevana materiaalitukkuna.

    Tuon mukanani tukevaa vaikuttamisosaamista, -kykyä ja halua. Minulla näkemystä niin maaseutumaisten kaupunkien elinvoiman kehittämisestä kuin isossa kuvassa terveiden markkinoiden rakentamisestakin. Osaan myös lapioida, mikä on ollut tarpeen paikallisyhdistyksessä, niin tapahtumatalkoissa kuin hallitustyössäkin.

    Olen toiminut jo neljä vuotta Suomen Yrittäjien ilmasto- ja energiavaliokunnan puheenjohtajana, mikä on vahvistanut vaikuttamisosaamistani entisestään. Lisäksi tuon aina mukanani painavan sanoman ohella myös hurttia huumoria ja naurun remakkaa.

  2. 1) Visionäärisyys. Osaan ja haluan katsoa asioita päivän polttavien kysymysten ohi kohti tulevaisuutta. 2) Vaikuttamisosaaminen. Ymmärrän elinvoiman kehittämisen niin yrityksen ja paikallisjärjestön tasolla, kunnan päätöksenteossa, hyvinvointialueen rattaissa, maakunnallisesti sekä lainsäädännönkin tasolla. Tiedän myös siis, mitä järjestönä voimme tehdä. 3) Kuulevat korvat ja vahvat verkostot! Ilman näitä ei voi kehittää, eikä kehittyä.
  3. Vahvimpia alueitani on oman liiketoimintasektorin (maahantuonti/teollisuuden alihankinta) ohella myös ympäristöyrittäjyys ja kiertotalouden uudet suunnat. Näiden parissa olen SY:n valiokunnassa työskennellyt jo kuuden vuoden ajan.

    Kokonaisuudessaan meillä on Keski-Suomessa iskun paikka, kun mietimme millä tavoin koko maakunnan elinvoimaa kehitetään – vetovoimaisen keskuskaupungin ympärille tarvitaan elinvoimainen maakunta.

    Ensi vuonna haetaankin jälleen kuntabarometrista suuntaa kuntien elinvoimatekoihin! Jokaisella kunnalla on erilainen yrityskenttä, mutta KSY:ssä voimme auttaa kaikkia alueita löytämään omia vahvuuksiaan ja kehittämään yritysmyönteisyyttä. Minulle maakunnan henki on toimialoista kuitenkin kaikkein tärkein! Yhdessä olemme enemmän!

  1. Olen ollut yrittäjänä kohta 20v. terveyspalvelujen saralla, fysioterapiapalvelujen tuottajana – siis autan ihmisiä saavuttamaan parhaan mahdollisen liikunta- ja toimintakykynsä. Toisin hallitukseen mukanani yhdessä pohtijan ja tekijän, laajat verkostot, sitkeän ja määrätietoisen työmyyrän, sekä pitkän linjan järjestöosaajan.
  2. Kysyin tätä myös ”kavereilta” varmistaakseni meneekö linjassa: – Verkostoitumishalu ja -kyky – Aloitteellisuus ja määrätietoisuus erilaisissa tehtävissä – Läsnäolo ja osallistava vuorovaikutus ihmisten kanssa.
  3. Teemoista voisin nostaa tähän koko Keski-Suomen elinvoiman ja kasvun (nähtäisiin enemmän niitä mahdollisuuksia ja ratkaisuja kuin uhkakuvia), pk-yritysten hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittäminen/parantaminen, kunta- ja rahoittajayhteistyön kehittäminen, ja yksinyrittäjien aseman parantaminen.Miten kehittää?
    KSY:n paikallisyhdistysten toiminnan ja yhteistyön kehittämisen kautta saadaan hyvä säteilemään myös paikallisesti yrittäjille/yrityksiin. Avoimella vuoropuhelulla ja konkreettisella tekemisellä kuntien johdon/päättäjien sekä eri sidosryhmien kanssa lisätään yhteistä ymmärrystä ja sitoudutaan toimimaan yhteisten tavoitteiden suuntaisesti. Oppilaitosten kanssa yrittäjyysopintojen teemoja kehittämällä, tämä taas vaatii sitä konkreettista tekemistä.

  1. Rakennusalan suunnittelutehtäviä.
    Toisin mukanani tiedon, millaisien haasteiden kanssa paikallisyhdistykset painivat ja mitä näille haasteille tulisi tehdä, että järjestöjen toiminta olisi helpompaa.
  2. Pitkä kokemus hallitustoiminnasta, myös yrittäjäjärjestön hallitustoiminnasta.
    Ratkaisukeskeinen ajattelutapa.
    Uskallusta sanoa asioita ääneen.
  3. Usko yrittäjyyteen ja yrittäjyyden kannattavuuteen,
    Toivo yrittämisen mahdollisuuteen Suomessa vielä tulevaisuudessakin,
    Rakkaus yrittäjäjärjestön toimintaan ja tämän yhteisöllisyyteen.

  1. Taloushallinto ala, tilitoimisto Talenom Oyj.
    Tapaan noin 200 keskisuomalaista yrittäjää ja yritystä vuosittain.
    Toisin mukanani ajantasaista tietoa ”kentältä”, kuinka meidän yrittäjillä/yrityksillä menee.
  2. 1. Hyvä tiimipelaaja
    2. Tunnen paikallisyhdistyksen tavan toimia ja miten yhdessä voimme olla vielä parempia
    3. Ymmärrän yritysten liiketoimintaa ja tunnen keinoja auttaa yrityksiä menestymään
  3. 1. Yritysten kannattavuuden ja elinvoiman ylläpitäminen
    2. Yrittäjien ja kaupungin/kuntien välinen yhteistyö (Yhteistyö, yhteinen tavoite ja mahdollisuus vaikuttaa)

 

  1. Tuon mukanani Keski-Suomen Yrittäjille vankkaa kokemusta järjestötoiminnasta ja laajoja verkostoja myös maakunnan tärkeimpiin ja yrittäjäaktiivisimpiin kuntiin, kuten Muurame. Olen myös aktiivisesti mukana Muuramen Yrittäjien paikallisyhdistyksessä. Yritykseni valmistaa ruiskupuristamalla erilaisia muovituotteita ja meiltä onnistuu myös monimutkaisemmatkin ratkaisut. Konekapasiteettimme ansiosta pystymme myös erittäin suuriin tuotantomääriin: konekantamme muodostuu 13 ruiskupuristuskoneesta kokoluokassa 40-320 tonnia. Tuotannossa hyödynnämme jatkuvasti tuotantoprosessin ylijäämän sekä käytämme myös kierrätysmateriaaleja mahdollisuuksien mukaan. Iso osa tuotteistamme on valmistettu 100% kierrätysmateriaaleista. Kehitämme jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia innovaatioita alalle, uusin lisäys onkin biokomposiittiaine.
  2. 1. Laaja järjestötoiminnan kokemus: Minulla on pitkäaikainen kokemus järjestötoiminnasta, ja tämä on auttanut minua ymmärtämään, kuinka tärkeää on tukea ja edistää yrittäjäyhteisöä. Olen työskennellyt aktiivisesti Muuramen Yrittäjien paikallisyhdistyksessä ja oppinut, kuinka järjestää tapahtumia, edistää yhteistyötä ja kuunnella jäsenten tarpeita.2. Laajat verkostot Keski-Suomessa: Olen aktiivisesti luonut kontakteja Keski-Suomen alueen tärkeimpiin ja yrittäjäaktiivisimpiin kuntiin, mukaan lukien Muurame. Tämä verkosto auttaa meitä saavuttamaan yrittäjiä laajasti alueella ja ymmärtämään heidän tarpeitaan sekä tavoitteitaan.3. Sitoutuminen yrittäjyyden edistämiseen: yrittäjyyden tukeminen on intohimoni ja olen sitoutunut työskentelemään yrittäjien hyväksi Keski-Suomessa. Olen valmis tekemään kovasti töitä yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa ja tuomaan mukanani uusia ideoita ja näkökulmia järjestön toimintaan.
  3. Yrittäjyyden edistäminen ja tukeminen ovat sydämen asioitani, ja Keski-Suomen yrittäjäyhteisön vahvistaminen on minulle erittäin tärkeää. Muutamia tärkeitä yrittäjyyden teemoja minulle ovat: 1. Koulutuksen ja mentoroinnin edistäminen: Haluaisin nähdä enemmän mahdollisuuksia yrittäjien koulutukseen ja mentorointiin Keski-Suomessa. Tällä tavoin voimme tukea yrittäjiä liiketoiminnan kehittämisessä ja auttaa uusia yrittäjiä menestymään. 2. Alueellinen yhteistyö: Keski-Suomen eri kunnat ja toimijat voivat tehdä tiivistä yhteistyötä yrittäjyyden edistämiseksi. Haluaisin edistää alueellista yhteistyötä ja resurssien jakamista, jotta voimme tarjota yrittäjille parhaat mahdolliset edellytykset menestyä. 3. Innovaatiot ja digitalisaatio: Yrittäjyyden kehittäminen vaatii myös ajanmukaistamista. Haluan edistää innovaatioiden ja digitalisaation hyödyntämistä liiketoiminnassa sekä auttaa yrittäjiä sopeutumaan muuttuvaan liiketoimintaympäristöön. Keski-Suomessa on valtavasti potentiaalia yrittäjyyden kasvattamiseen, ja haluan olla mukana edistämässä näitä teemoja yhteisön hyväksi ja auttamaan paikallisia yrittäjiä menestymään.

  1. Ravintola-alalla 2007 vuodesta alkaen. Catering ja liikuntapalvelut tällä hetkellä keskeisimpiä.

    Yhdessä olemme enemmän. Yhteistyössä on voimaa. Katson Keski-Suomea hyvin laaja-alaisesti niin pienen paikkakunnan näkökulmasta kuin isommankin. Meitä kaikkia tarvitaan. Yrittäjien tarpeet ja toimintatavat voivat olla hyvinkin erilaisia paikkakuntien välillä. Suurimman osan elämästäni olen asunut suuremmissa kaupungeissa ja nyt 20 vuotta Saarijärvellä tuovat perspektiiviä tähän.

  2. Olen erityisen vahva yrittäjyyden puolustaja. Huolehdin yleensä muista yrittäjistä enemmän kuin itsestäni.

    Organisaattori ja määrätietoisuus. Halu miettiä miten asioita viedään parhaiten eteenpäin. Käytännön toimija.

    Yhteisten asioiden eteen ponnistelu vaan on yksinkertaisesti sitä, missä yrittäjiä tarvitaan. Olen Saarijärven yrittäjäyhdistyksen pj ja ollut 2 kautta KSY:n hallituksen jäsen, Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen toista kautta, Saarijärven Pullistuksen johtokunnan jäsen sekä yleisurheilujaoston puheenjohtaja. Olen nyt ja olen ollut monessa mukana. Hyvät verkostot kasvaneet vuosien myötä.

  3. Keski-Suomen kuntien ja yrittäjien välinen yhteistyö
    Yhteistyö oppilaitosten kanssa
    Yrittäjäksi alkamisen kynnyksen alentaminen ja tuen lisääminen; useampi voisi kokeilla yrittäjyyttä varsinkin pienillä paikkakunnilla, missä työllistyminen voi olla vaikeaa ja palveluita puuttuu. Voisiko työllistää itsensä?
    Jäsenmäärän lisääminen; miksi ihmeessä yrittäjä ei liity yrittäjäjärjestön jäseneksi?