23.11.2022 klo 14:04
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjien syyskokouksessa äänestetään uusista hallituksen jäsenistä

Keski-Suomen Yrittäjien syyskokous valitsee 24.11.2022 uusia hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle. Jäsenet äänestetään kaudelle 2023-2024. Ehdokkaita tullaan kuulemaan syyskokouksessa ennen äänestystä.

Tutustu jo ehdolle asettuneisiin ja kyselyymme vastanneisiin ehdokkaisiin ja katso mitä he vastasivat seuraaviin kysymyksiin:

 • Millä alalla työskentelet ja mitä toisit mukanasi Keski-Suomen Yrittäjien hallitukseen?
 • Mitkä kolme vahvuuttasi tekevät sinusta erinomaisen Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenen?
 • Mitkä yrittäjyyden teemat ovat sinulle tärkeitä ja miten haluaisit kehittää yrittäjyyttä Keski-Suomessa?

Kuvassa istuu Jaakko Uusisalo

 1. Korjaamotoiminta ja maatilatalous melekeen koko kirjossaan täällä keskellä ei-mitään mutta silti keskeisellä paikalla.Toisin mieluusti yrittäjien hallitukseen yksinyrittäjien näkemystä ja kokemusta usiammastakin kohtaa.
 2. Pidän vahvuutenani monikanttista katsantokantaa ja jonkinlaista kykyä tulla toimeen ihmisten ja asioiden kanssa.Myös pidän vahvuuteenani halua oppia uutta, tutustua eri aloihin ja kuunnella muiden mielipiteitä, hyvillä perusteilla joustoa ja pitoa löytyy joka suuntaan.
 3. Yksinyrittäminen ja työssä jaksaminen, toivottavasti me kaikki hoksitaan että elämä on jatkuvaa muutosta, välin nopiampaa ja hitaampaa.Nuoria haluaisin toimintaan mukaan ja ehki sorvattaisiin KSYtäkin nuorille kiinnostavaksi.Koulutusyhteistyön kautta pitäisi enemmän painottaa yrittäjyyttä vaihtoehtona kaikissa muodoissaan, vaikuttaminen jo heti ala-asteelta kehiin.

Kuvassa seisoo Jari Parkkisenniemi

 

 1. Toimin ihmisten käyttäytymisen johtamisen, organisaatioiden muutosten ja menestymisen asiantuntijana eli konsultoin yrityksiä menestymään paremmin samalla huolehtien koko henkilöstön hyvinvoinnista. Lisäksi toimin neuvonantajana ja sijoittajana. Vastapainona edelliselle toimin eläinten ja eläinten kouluttajien kouluttajana. Aiemmin olen toiminut eri johtotehtävissä kansainvälisissä organisaatioissa sekä toimitusjohtajana ja yrittäjänä kasvuyrityksessä.Hallitukseen toisin henkilöstö- ja johtamisosaamista sekä kokemusta yhdistystoiminnasta myös järjestöympäristössä. Olen toiminut sekä  valtakunnallisissa että paikallisyhdistyksissä hallitustehtävissä ja puheenjohtajana, joten hallitustyöskentely ja siitä vastuunottaminen on minulle tuttua. Olen erittäin motivoitunut ja haluan olla mukana edistämässä ja kehittämässä toimintaa sekä yritysten toimintaedellytyksiä koko Keski-Suomen alueella.
 2. Kyky löytää positiivisuutta myös synkimmissä ja vaikeimmissakin tilanteissa: Näissä tilanteissa ratkaisun ja eteenpäin menemisen edellytykset löytyvät ratkaisukeskeisen ajattelun ja työskentelyn avulla.Määrätietoisuus ja analyyttisyys: Tämä auttaa yhteisten tavoitteiden asettelussa ja tavoitteisiin pääsemisessä.Ihmisten käyttäytymisen ymmärtäminen: Taustani ihmisten käyttäytymisen alalla on tuonut tärkeän taidon ymmärtää ihmisten käyttäytymistä. Tämä on erityisen tärkeää yhdessä toimiessa, ratkaisujen löytämisessä sekä toimintaympäristön kehittämisessä.
 3. Yrittäjyys on tärkeää ja arvokasta. Tästä syystä yrittäjiä tulee kuunnella, jotta yrittäjyyden toimintaedellytyksiä voidaan ajaa yhteistyössä sidosryhmien ja kuntien kanssa. Minulle tärkeitä teemoja on:Yrittäjyyden arvostaminen: Yrittäjyys ei ole pyrkimystä asettaa toista parempaan asemaan vaan tila, missä yrittäjät pyrkivät palvelemaan asiakkaita ja asiakastarpeita työllistämällä itsensä ja työntekijät. Yritys on ihmisiä, jotka yhteistyössä toimiessaan kehittyvät ja kehittävät yritystä. Yrittäjyyden sanoma tulee kuulua yrittäjämyönteisenä viestinä ympäri maakunnan.Vastuullinen vaikuttaminen: Vaikuttamisen tulee olla aina vuorovaikutteista. Me toimimme ihmisten kanssa ja ymmärtämällä yhteistyön voiman, voimme saavuttaa uusia tapoja ja vaikuttamisen keinoja, joilla saamme yrittäjille tärkeitä teemoja ja päätöksiä ajettua eteenpäin. Vaikuttaminen koskee myös vaikuttamista oman yrittäjäjärjestön sisällä.

  Keski-Suomen kilpailukyvyn säilyminen: Tämä pitää sisällään monta osa-aluetta, mutta laaja-alaisesti tulee ymmärtää, että jokainen kaupunkikeskus on maakuntansa tulos. Tästä syystä haluan, että koko Keski-Suomi voi hyvin ja yrittäjyys pysyy voimissaan. Vain tällöin täällä pysyy osaaminen, yritykset sekä toimintaedellytykset. Me olemme täällä kaikki yhdessä ja yhdesä teemme tästä parhaan paikan elää ja yrittää.

Kuvassa Joni Kotilainen

 1. Työskentelen LVI-alalla ja toisin mukanani uusia ideoita miten kehittää toimintaa niin kentällä kuin somessa.
 2. Yhteistyökykyinen
  Kokemus järjestö työstä ja sen kehittämisestä.
  Aktiivinen ote haastavien tehtävien hoitoon.
 3. Nuoret, Koulutus ja Työhyvinvointi. Haluaisin kehittää yrittäjä tietoisuutta enemmän Keski-Suomessa. Kuten mahdollisuuksia yrittäjällä on sitten aloittava, kokenut tai vasta miettimässä uskaltaako perustaa yrityksen.

 1. Minulla on sekä Ecobed hoiva- ja turvatuotteiden valmistusta(alihankintana) ja myyntiä, sekä Sisustussaaren aputoiminimen alla huonekalu ja sisustustuotteiden myyntiä.

  Toisin pienien kaupunkien tuntemusta yrittämisestä. Haasteita sekä myös hyötyjä.

  Olen ollut mukana myös kaupunginvaltuustossa, kirkkovaltuustossa ja monessa eri yhdistys toiminnassa. Nuorkauppakamari toiminnassakin ollut mukana myös 2010-2014.

  Työkokemusta löytyy myös muiltakin aloilta.

 2. Monialaisuus, yhteistyökyky, luovuus
 3. Yrittäjyys aluekehityksen ajurina, yrittäjän uusi alku, turva ja jaksaminen ja osaaminen ja osaavan työvoiman saatavuus. Yrittäjien yhteistyötä vielä yli kuntarajojen paremmaksi varsinkin meillä pienillä paikkakunnilla olisi tärkeää tietää myös naapurikunnista yrittäjien palveluita, jotta osaisimme pitää toistemme puolta paremmin ja neuvoa asiakkaita! Yhteisiä retkiä/toimintaa pk-yrittäjille vaikka säännöllisesti parantaakseen juurikin tätä yhteistyötä kun pääsisi juttelemaan useammin ja tulisi tutummaksi porukka ja saisi myös tärkeää vertaistukea!

Hallitukseen ehdolle on myös asettunut Jussi Kangas, Sähkötyö J. Kangas Ky, Äänekosken Yrittäjät.

Varapuheenjohtajiksi ja puheenjohtajaksi ehdolle asettuneet

Keski-Suomen Yrittäjien syyskokous valitsee 24.11.2022 myös varapuheenjohtajat ja puheenjohtajan kaudelle 2023-2024.

Tutustu varapuheenjohtaja ehdokkaisiin ja katso mitä he vastasivat seuraaviin kysymyksiin:

 1. Millä alalla työskentelet ja mitä toisit mukanasi Keski-Suomen Yrittäjiin varapuheenjohtajana?
 2. Mitkä kolme vahvuuttasi tekevät sinusta erinomaisen Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajan?
 3. Mitkä yrittäjyyden teemat ovat sinulle tärkeitä ja miten haluaisit kehittää yrittäjyyttä Keski-Suomessa?

 1. Hei, olen Johanna Soilu Fashion Unitin toimitusjohtaja ja yrittäjä. Olen järjestöaktivisti, kilpaurheilutaustainen ja matkustamista rakastava heittäytyjä. Yrittäjäpalkintoja olen saanut paikallisesti ja valtakunnallisestikin. Muodin parissa olen työskennellyt lähes 20 vuotta tehden sisäänostoja, myyjän töitä sekä erityisesti miesten ja naisten pukeutumisen stailauksia. Fashion Unitin perustin vuonna 2009 eli pian 14 vuotta sitten. Fashion Unit tuottaa muodin tapahtumia ja välittää malleja kuvauksiin ja näytöksiin. Toimimme Keski-Suomesta käsin ympäri Suomen ja kansainvälisestikin, tulevaisuudessa enemmänkin. Mallitoimistomme listoilla on 200 aktiivista eri-ikäistä ja -kokoista mallia. Mukanani tulee laajat verkostot, erilaiset näkemykset ja raikkaat ajatukset.
 2. Edelläkävijyys, periksiantamattomuus ja rohkeus ovat ominta minulle. Olen innostava ja aikaansaava, yhdessä tekijä. Verkostot ovat minulle tärkeitä työssäni ja pidän niitä myös vahvuutenani. Olen kasvanut Joutsassa yrittäjäperheessä, joten juureni ovat Keski-Suomesta.
  Jäsenhankinta ja jäsenten pysyvyys ovat intohimon kohteitani sekä palveluiden parantaminen ja niiden löytäminen. Jäsenten tyytyväisyys on minulle tärkeää ja yrittäjyyden ilosanoman jakaminen. Myös keskustan alueen kehittäminen, yritysten ja tarinoiden esille tuominen ja yhdessä tekeminen ovat lähellä sydäntäni. Tapahtumat ja niiden järjestäminen on ominta minulle ja siksi myös mm. lupa-asiat on tulevaisuudessa oltava vieläkin helpommin saatavilla. Olen ollut mukana vuodesta 2013 asti Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:n hallituksessa.
 3. Jäsenhankinta ja jäsenten pysyvyys ovat intohimon kohteitani sekä palveluiden parantaminen ja niiden löytäminen. Jäsenten tyytyväisyys on minulle tärkeää ja yrittäjyyden ilosanoman jakaminen. Myös keskustan alueen kehittäminen, yritysten ja tarinoiden esille tuominen ja yhdessä tekeminen ovat lähellä sydäntäni. Tapahtumat ja niiden järjestäminen on ominta minulle ja siksi myös mm. lupa-asiat on tulevaisuudessa oltava vieläkin helpommin saatavilla. Olen ollut mukana vuodesta 2013 asti Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:n hallituksessa.

 1. Valwood Oy toimittaa alihankintatuotteita rakennusteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi toimimme kiinteistösijoittajana ja meillä on omaa rakennustoimintaa. Yrityksessämme olemme tehneet sukupolvenvaihdoksen. Tämän prosessin kokemukset vahvistavat näkemystäni sukupolvenvaihdoksien ja myöskin omistajavaihdoksen haasteista ja mahdollisuuksista. Keski-Suomi on yrittäjien maakunta. Tätä asiaa minä haluan korostaa ja nostaa esille toiminnassamme. Tästä todisteena on viime vuosien valtakunnalliset yrittäjyyspalkinnot.
 2. Olen sitoutunut Yrittäjäjärjestön toimintaan. Haluan olla vaikuttamassa asioihin yrittäjien hyväksi. Haluan oppia uutta ja opettaa opittua, kehittyä ja hyödyntää oppeja sekä erilaisia ajatuksia Keski-Suomen Yrittäjissä.
 3. Vaikuttaminen, omistajanvaihdokset ja nuoret yrittäjät. Vajaa 30 % omistajanvaihdoksista muuttaa yrityksen kasvuyritykseksi – tähän meidän pitää keskittyä. Koen, että nuorten yrittäjien aktivoiminen ja osallistaminen on elinehto koko yhdistystoiminnan tulevaisuudelle. Lisäksi meidän keskisuomalaisten pitää hyödyntää Suomen Yrittäjien puheenjohtajan tietämys ja tuntemus Keski-Suomesta.

 1. Toimin osa-aikaisena hankejohtajana Luhangan Yrittäjien organisoimassa Luhangan Matkailuhankkeessa vuoden 2023 loppuun asti. Lisäksi toimin Luhangan Helmessä, sekä useissa erilaisissa kunnallisissa ja maakunnallisissa luottamustehtävissä. Varapuheenjohtajana toisin mukaan laajan suhdeverkostoni eri aloilla, sekä osaamiseni pienestä toiminimiyrityksestä ison tehtaan perustamiseen asti. Olen myös hallitusammattilainen.
 2. Yli 30 vuoden kokemus yrittäjänä. Laajamittainen osaaminen pienestä toiminimiyrittäjyydestä ison tehtaan perustamiseen asti, täysin eri toimialoilla. Kokemusta löytyy toimimisesta kaupungissa kuin myös pienessä kunnassa kunta- yritys- ja yhdistystoiminnassa, sekä niiden yhteensovittamisessa. Etelä-Pohjalainen innostuneisuus tehdä unelmat todellisuudeksi.
  3.  Nyt kriisien keskellä me-hengen kohottaminen, ei niin virallisilla tapahtumilla. Huomioidaan vaikeuksissa olevat yrittäjät entistäkin paremmin. Yrittäjien toimintaan mukaan haluaisin lisää myös alkutuottajia, maa- ja metsätaloussektorilta. Yrittäjä-ammatin ja yritysten tärkeyden korostaminen työllistäjänä ja huoltovarmuuden ylläpitäjänä ja erityisesti pienillä paikkakunnilla, yritykset ja palvelut ovat elinehto.

Tutustu puheenjohtaja ehdokkaaseen ja katso mitä hän vastasi seuraaviin kysymyksiin:

 1. Millä alalla työskentelet ja mitä toisit mukanasi Keski-Suomen Yrittäjiin puheenjohtajana?
 2. Mitkä kolme vahvuuttasi tekevät sinusta erinomaisen Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtajan?
 3. Mitkä yrittäjyyden teemat ovat sinulle tärkeitä ja miten haluaisit kehittää yrittäjyyttä Keski-Suomessa?

 

 1. Liikenneasema-alalla
  Yritys ja järjestötyöskentelyn valmentavan johtajuuden osaamista.
 2. Pitkä kokemus Yrittäjien eri organisaatioissa.
  Valmentavan johtajuuden ymmärtäminen
  Yrittäjän arjen ymmärtäminen
 3. Yrittäjä ihmisenä vielä enemmän keskiöön edunvalvonnassa
  Enemmän Yrittäjien keskenään verkostoitumista.
  Yrittäjyyden selittämistä ympärillä olevalle yhteiskunnalle