19.3.2020 klo 15:25
Uutinen

Keski-Suomen Yrityskummit yrittäjien tukena koronakriisissä

Yrittäjien ahdinko ja avun tarve on näkynyt yrittäjäjärjestön työssä kaikissa kanavissa voimakkaasti. Neuvonnan lisäksi on kaivattu mahdollisuutta saada sparrausapua oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Keski-Suomen Yrittäjät ja Yrityskummit ovat ottaneet yrittäjän tukiverkoston kokoamiseen kanavaksi Mentorisi.fi-palvelun.

– Vallitseva tilanne on nyt melkoinen muutos normaaliin ja monella yrittäjällä on suuren hämmennyksen ajat. Keski-Suomen Yrityskummit haluaa olla mahdollisimman tehokkaasti ja toimivasti apuna tarvitseville. Tämän vuoksi olemme aluekummi Raimo Saarisen sekä Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Sanna-Mari Jyräkosken kanssa linjanneet, että tarjoamme yrityskummiemme osaamista myös Mentorisi.fi-alustan kautta, kertoo Keski-Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö / Keski-Suomen Yrityskummien aluekoordinaattori Sari Laitinen.

Yrittäjän tukena ja sparraajana

Yrityskummitoiminnan kautta yrittäjä voi löytää itselleen matalalla kynnyksellä sparrauskaverin ja hädän hetkellä kuuntelevan korvan. Toiminnassa mukana olevat kummit tarjoavat apua oman osaamisalueen, toimialan ja alueen perusteella. Tukea tarjotaan tässä hetkessä myös mm. koronan haasteiden kanssa painiville yrittäjille.

– Yrityskummin kanssa toimiminen on avointa, mutta ehdottoman luottamuksellista. Tapaamisia yrittäjän ja yrityskummin välillä emme lähtökohtaisesti järjestä, kunnes toisin todetaan. Tämä onkin nyt oiva hetki ottaa digiloikkaa ja siirrymme mekin käyttämään kummi-/mentorointitapaamisissa etävälineistöä, kertoo Sari Laitinen.

– Yrittäjä voi hakea itselleen apua niin Mentorisi.fi-palvelun kuin tuttuun tyyliin myös Yrityskummien kautta. Tärkeintä on, ettei asioiden kanssa jää nyt yksin. Molemmat kanavat ovat avoimia kaikille yrittäjille.

Kari Heinonen on ollut kummitoiminnassa aktiivisesti mukana jo hyvän aikaa ja lähti välittömästi mukaan mentorisi.fi-palveluun.

– Nyt laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen ja tietotaitoa jakoon seutukunnan yritysten parhaaksi, Heinonen kommentoi.

– Mentorisi.fi-palveluun kokoamme alueellisesti kattavan tukiverkoston paitsi alueen Yrityskummeista myös muista yrittäjistä ja yrityselämän osaajista. Lähde mukaan mentoriksi – tehdään yhdessä hyvää ja ollaan yrittäjien tukena, kannustaa Laitinen.

Yrittäjä tutustu oman alueesi koronaneuvontaan

Tukea ja apua löytyy monesta suunnasta ja useat tahot ovat reagoineet nopeasti tilanteeseen. Keski-Suomen Uusyrityskeskus on päättänyt tarjota apuaan alkavien yrittäjien lisäksi myös toimiville yrityksille ja yrittäjille.

Suomen Yrittäjät, Kuntaliitto, Suomen Elinkeino- ja kehitysyhtiöiden järjestö SEKES ja Suomen Uusyrityskeskusten järjestö SUK ovat jo aloittaneet yhteistyön, jolla lisätään yrittäjille tarjottavaa neuvontaa ja luodaan yhteisiä toimintamalleja helpottamaan yrittäjiä ja yrityksiä tilanteen yli pääsemiksi.

Uusyrityskeskusten ja kehittämisyhtiöiden yritysneuvojat ovat kaikkien yrittäjien ja yritysten käytettävissä ja löytyvät alueittain kootusti Suomen Yrittäjien Kaikki koronasta yrittäjälle sivustolta.

Lisätiedot:

Sari Laitinen, Keski-Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö / Keski-Suomen Yrityskummien aluekoordinaattori, sari.laitinen@yrittajat.fi, p. 040 538 4602.

Hae itsellesi mentoria/yrityskummia tai ryhdy sellaiseksi: Mentorisi.fi, www.yrityskummit.fi

Suomen Yrityskummit ry on valtakunnallinen yli tuhannen yrityskummin muodostama henkilöyhdistys. Sekä yrityskummien lukumäärä että mentoroitavien yritysten määrä on ollut viime aikoina jatkuvassa kasvussa. Kaikkia Suomen yrityskummeja yhdistää vilpitön halu auttaa oman alueensa mikro- ja pienyrittäjiä onnistumaan liiketoimintansa kehittämisessä.

Muita kiinnostavia aiheita