22.4.2021 klo 14:51
Uutinen

Keski-Suomi on siirtynyt perustasolle. Ravintolat auki klo 23 saakka!

Valtioneuvosto on juuri muuttanut yleisistunnossaan Keski-Suomen kiihtymisvaiheen luokituksen perustasoksi. Keski-Suomen ravintolat saavat jälleen pitää ovensa auki klo 23:00 saakka.

– Tämä on erittäin toivottu päätös! Hienoa, että Keski-Suomi on taudin perustasolla ja se huomioidaan tällä kertaa myös ravintoloiden toimintamahdollisuuksissa. Sydämestä on ottanut yrittäjien puolesta. Yrittäjät ovat panostaneet runsaasti terveysturvallisuuteen. Muistetaan me kaikki asiakkaat myös viettää iloista vappusesonkia turvavälit pitäen, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski iloitsee.

Jyväskyläläisen Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtaja Ari Pärnänen ottaa muutoksen vastaan hyvin mielin.

– Päätös tuntuu hyvältä, kyllähän me tietenkin toivomme, että saamme olla maksimaalisesti auki. Kärvistelyä on nyt yli vuosi takana ja toivonkin, että tämä muutos on nyt yksi hyvien joukossa ja suhdanne rajoituksien purkamisessa on kasvava. Nopeat sääntöjen muutokset aiheuttavat toki aina lisää työtä, on oltava työntekijöitä ja tarjottavaa asiakkaille. Huomenna aiomme olla auki uusien sääntöjen mukaan. Tämä on ravintoloitsijoille erittäin hyvä uutinen, Pärnänen kommentoi.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 23.4.2021 lukien

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 % asiakaspaikoista. Anniskelu päättyy klo 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille klo 05-23. Lisäksi näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Lue päätöksestä valtioneuvoston sivuilta: https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/ravitsemisliikkeiden-rajoituksia-muutettiin-useilla-alueilla

Muita kiinnostavia aiheita