Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

17.9.2019 klo 13:51
Uutinen

Kestävä kehitys nyt ja tulevaisuudessa!

Kestävä liiketoiminta voidaan määritellä eri tavoin ja sillä voidaan tarkoittaa niin ekonomista, ekologista kuin sosiaalista kestävyyttä. Yritykset Suomessa keskittyvät yhä enemmän ottamaan huomioon luonnon monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen liiketoiminnassaan. Ekologinen ja sosiaalinen kestävyys yrityksen toiminnassa voi kuitenkin vaihdella monilta osin ja yhtä oikeaa tietä ekologiseen liiketoimintaan ei ole. Jokainen yritys ja yrittäjä on ainutlaatuinen ja tämä tarkoittaa myös sitä, että yritykset myös toimivat eri tavoin niin ekologisen kuin sosiaalisen kestävyyden saralla. Totuus on kuitenkin se, että tulevaisuuden liiketoiminnassa kestävä kehitys tulee olemaan kriittinen kilpailukykyä määrittävä tekijä.

Elinympäristöjen heikentymiseen ja luonnon monimuotoisuuden häviämiseen kytkeytyvät haitalliset vaikutukset ulottuvat myös yritystoimintaan Suomessa – ja niiden vaikutus kasvaa tulevaisuudessa. On täten tärkeää tiedostaa tämänhetkinen tila miten yrittäjät näkevät kestävän kehityksen periaatteet sekä mitä kestävään kehitykseen liittyviä tekoja yritykset tällä hetkellä harjoittavat. On myös tarpeellista tiedostaa mitä esteitä yrityksillä saattaa olla siirtyessään kestävämpiin toimintatapoihin.

Yhdessä Jyväskylän Yliopiston ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa kartoitamme yritysten kestävän liiketoiminnan edellytyksiä ja esteitä. Selvitämme miten yrittäjät näkevät oman nykyisen liiketoimintansa suhteessa ympäristöä koskevien kestävän kehityksen tavoitteisiin ja millaisia mahdollisuuksia he näkevät siirtymiselle kestävämpiin toimintatapoihin omassa liiketoiminnassaan.

Vastaa yritysten ekologista kestävyyttä kartoittavaan kyselytutkimukseen, vastaajien kesken arvomme leffalippupaketteja. Kyselyyn vastaaminen vie noin 20 minuuttia. Kysely on auki 30.9.2019 saakka.

Lisätietoa kyselystä ja hankkeesta löytyy täältä:
https://www.jamk.fi/fi/reportronic-project/?projectid=2995.

Linkki kyselyyn: http://bit.ly/2XHNvzI

Mikäli kysyttävää ole yhteydessä Sofia Leinonen, Jyväskylän yliopisto sofia.e.e.leinonen@student.jyu.fi

Kiitos kaikille vastaajille!