7.3.2018 klo 14:25
Uutinen

Kevytyrittäjät voivat liittyä yritysjärjestöön

Kevytyrittäjä? Kuka on kevytyrittäjä? Yrittäjäkö, joka tekee vain kevyttä bisnestä? No ei nyt sentään. Kevytyrittäjä on ilman y-tunnusta toimiva yrittäjä, joka myy palvelujaan, osaamistaan ja laskuttaa sen jonkun markkinoilla toimivan laskutusyrityksen kautta.

Käsite tosin on edelleenkin häilyvä ja sen merkitykset moninaiset. Kasvavaan kevyt- tai laskutusyrittäjien joukkoon kuuluu tällä hetkellä kymmeniätuhansia ihmisiä. Laskutuspalvelujen käyttö on suosittua erityisesti kotitalous- ja remonttitöissä sekä viestinnän ja graafisen suunnittelun tehtävissä.

– Termit kevytyrittäjä ja laskutusyrittäjä kuvaavat hyvin tätä uutta työn tekemisen muotoa, jossa toimitaan yrittäjämäisesti mutta ilman Y-tunnusta, toteaa Suomen Yrittäjien järjestöjohtaja Hanna Hietala.

Hietalan mielestä kevytyrittäjyys on luontevaa esimerkiksi niille, jotka haluavat testata omaa liikeideaansa tai aloitella yrittäjyyttään varovasti. Myös pienimuotoisten projektien tekemisessä se toimii hyvin. Kevytyrittäjyys on hyvä startti ja polku yrittäjäksi ja kohti omaa y-tunnusta.

Aiemmin Suomen Yrittäjien jäseneksi on päässyt vain yrittäjä, jolla on y-tunnus. Yrittäjäjärjestön säännöt mahdollistavat kevytyrittäjien jäsenyyden. Suomen Yrittäjiin kuuluu nyt alue- ja toimialajärjestöjen kautta yli 100 000 y-tunnuksellista yrittäjää.

Tutustu erään kevytyrittäjän tarinaan.

Tutustu Suomen Yrittäjien sivuille avattuun kevytyrittäjäosioon: Apuja, neuvoja, verkostoja

Kevytyrittäjä, liity jäseneksi!

Suomen Yrittäjät haluaa tukea myös sinua, kevytyrittäjä. Jäsenenä saat Yrittäjien jäsenedut käyttöösi. Niihin kuuluu esimerkiksi mahdollisuus saada apua ja neuvontaa neuvontapalvelustamme.

Lue lisää Suomen Yrittäjien jäseneduista >>

Lue lisää yrityksen perustamisesta >>

Hämeen Yritysviestintä/KS
toimitus@hameenyrityssanomat.fi