Tiistaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää.
Tiistaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Kuva: Getty Images
4.9.2023 klo 14:56
Uutinen

Kiinnostaako oma yritys? Nyt houkutellaan perustamaan yritys ilmaiseksi 

Talenom perustaa viikon ajan yrityksiä maksutta.

Tiistaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Tilitoimistopalveluita tarjoava Talenom kertoo perustavansa yrityksiä ilmaiseksi kyseisen päivän ajan ja myös myöhemmin tällä viikolla. 

– Moni haaveilee yrittäjyydestä, mutta ensimmäisen askeleen ottaminen voi tuntua vaikealta. Tällä hetkellä esimerkiksi pankkitilien avaaminen ja niiden korkeat kustannukset aiheuttavat yrityksille päänvaivaa, Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala perustelee yhtiön tiedotteessa.

Talenomin tarjous koskee aloittavia yrittäjiä, jotka ottavat yhteyttä Yrittäjyysviikolla.

– Tämä on meille luonteva tapa kannustaa suomalaisia yrittäjyyteen. Taloudellisen taantuman aikana monille toimialoille tulee tarve ratkaista asioita entistä tehokkaammin tai jopa kokonaan uudella tavalla. Voittajina ovat usein uudet, innovatiiviset toimijat. Sen vuoksi juuri nyt on oikea aika yrittää, Huhtala jatkaa.

Valtakunnallista Yrittäjän päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien. Päivän tarkoitus on muistuttaa yritysten merkityksestä yhteiskunnalle ja nostaa yrittäjän työn arvostusta. Päivän takana on Yrittäjän päivä -säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

Tänä vuonna Yrittäjän päivän vastaavina järjestäjinä toimivat Suomalaisen Työn Liitto ja Perheyritysten liitto.

– Työllistävien yritysten määrä on laskenut viime aikoina huolestuttavan nopeasti, samoin kun avoimien työpaikkojen määrä. Valitsemalla suomalaisten yritysten tuotteita ja palveluita jokainen kuluttaja voi omalta osaltaan olla mukana talouden pelastamistalkoissa, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen sanoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus