24.3.2021 klo 15:08
Uutinen

Kiitos ¾ vuosikymmenestä!

Alkaa olla viimeiset aamuni toimitusjohtajana Etelä-Karjalan Yrittäjissä, ja matkani jatkuu pian uudessa roolissa Etelä-Karjalan liiton elinvoimajohtajana.

Kuluneet seitsemän ja puoli vuotta ovat tarjonneet, varsinkin teille yrittäjät, vuoristorataa hulluimmillaan. Itselleni ne ovat olleet työurani antoisimmat ajat! Pöytä oli sanan mukaisesti tyhjä, kun aloitin, mutta paljon on tapahtunut sittemmin, vaikutettu ja aikaansaatu muutosta. On ollut palkitsevaa luotsata yrittäjien laivaa halki haasteellisten aikojen.

Kiitokseni teille jokaiselle, jotka olette mahdollistaneet Etelä-Karjalan Yrittäjien vaikuttavuuden ja jäsenten palvelun selkeän tason nousun!

Minne pilvet karkasivat?

Muistan toisen työpäiväni, kun isolla äänellä uhottiin Etelä-Karjalasta Suomen menestyvintä maakuntaa jo vuonna 2020 elinkeinostrategian mukaan. Oli helppo yhtyä fiilikseen ja uskoa nosteeseen, mutta seuraavana keväänä idässä tapahtuneet ulkopoliittiset ratkaisut muuttivat koko paletin. Vieläkään ei ole normaaliin palattu ja strategiat on rakennettu uudelleen. Nyt haasteita tulee joka nurkan takaa lisää, väestönkehitys, kuntatalous, maailmantalous ja pihlajanmarjana kakun päälle korona. Mutta eihän peli ole vielä menetetty.

Onhan päivä vielä huomennakin

Kulunut vuosi on ollut mitä dramaattisin. Yrityksemme ovat ottaneet äärimmäisen kovat iskut vastaan. Alun shokista toivuttua on suurin osa yrityksistä sopeuttanut toimintansa ja nohevimmat pystyneet uudistumaan menestykselläkin. Valitettavasti suurelle osalle yrittäjiä jatkuva kurimus on edelleen vakava uhka toiminnan jatkumiselle. Liikevaihdot ovat laskeneet ja työpaikkoja on menetetty. Kriisillä on ollut vakavia vaikutuksia yrittäjien jaksamiseenkin, mutta on tämä aika osoittanut ne syyt, mistä teitä arvostan. Periksi ei anneta. Kun kriisi alkaa hellittämään, nousemme Karjalove -hengessä takaisin jaloillemme! Tehdään Etelä-Karjalasta Suomen menestyvin maakunta. Vuoden päälle ei niin ole.

Päivät pitenevät ja aurinko hymyilee kirkkaammin

Haluan muistuttaakin, jos vain mahdollista, tarjotkaa nuorille kesätöitä! Kyselyymme vastanneista 176 yrityksistä 53 prosenttia on päättänyt palkata kesätyöntekijöitä ja 18 prosenttia vastaajista saattaa vielä päätöksen tehdä. Kesätöitä on tarjolla selkeästi enemmän kuin edellisvuonna. Etelä-Karjalan Yrittäjät ja Etelä-Karjalan kauppakamari toteuttivat kyselyn helmikuussa 2021, lisätietoa vastauksista.

Kesätyön tarjoaminen on tärkeää, koska sen kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista.

Kiitokseni teille kaikille yrittäjien aidoille ystäville!

Kiitos puheenjohtajillemme vuosien varrella, Tommille, Joukolle ja Minnalle. Kiitän kaikkia EKY:ssä ja paikallisyhdistyksissä toimineita aktiivisia luottamushenkilöitä. Menestystä uudelle toimarille Markolle valitsemallasi tiellä – tulet nauttimaan siitä!

Kaunein kiitokseni toimistollemme; erityisesti Marjalle, joka olet nämä vuodet minut kurissa pitänyt ja osaamisesi yrittäjille tarjonnut sekä Pasille ja Tarmolle vastavoimasta, jota olette positiivisesti tuoneet! Kanssanne on ollut ISO ILO työskennellä!

-jami-