1.2.2023 klo 13:01
Uutinen

Kilon Bitti⭐ Espoon Yrittäjien viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on Kilon Bitin yrittäjä Jouko Jussila, joka tarjoaa IT-palveluja alle 10 hengen yrityksille.

Yrityksen nimi?

Kilon Bitti

Yrittäjän nimi?

Jouko Jussila

Yrittäjänä vuodesta?

2021

👉 Meidät löydät www.kbit.fi

Yrityksen toimiala?

IT-tuki alle kymmenen työntekijän toimistoille

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Olin työskennellyt vuosia pienten yritysten IT-tuen parissa, kun sain idean perustaa oma yritys. Kilon Bitissä keskityn palvelemaan mikroyrityksiä henkilökohtaisesti ja huippulaadukkaasti. Mikroyrityskentällä on yleistä, että yrittäjä toimii itse yrityksensä IT-tukena ja tietohallintona. En tyrkytä IT:n kokonaisulkoistusta, vaan tavoitteenani on madaltaa kynnystä IT-palveluiden ostamiseen, vaikka ihan vain yksittäiseen tarpeeseen. Etenkin tietoturvan osalta moni yritys olisi ammattiavun tarpeessa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Suurin osa ajastani menee erilaisiin asennustöihin ja kehitysprojekteihin: vanhojen laitteiden korvaamista uusilla, tietoturvan kohentamista ja pilvipalveluiden käyttöönottoa. Monilla on varmasti sellainen mielikuva, että IT-tuki on lähinnä akuuttien ongelmien ratkomista, mutta tosiasiassa se ei paljoa työllistä. Mikroyrityksissä ongelmatilanteet ovat hyvin satunnaisia ja siksi en peri kiinteitä kuukausimaksuja, vaan asiakkaat maksavat vain tehdystä työstä.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Olen yksinyrittäjä ja koen sen vahvuutena: prosessit ovat hallussani myynnistä toteutukseen, mikä parantaa laatua ja asiakastyytyväisyyttä. Asiakkaat myös arvostavat sitä, että voivat aina asioida tutun ihmisen kanssa.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Pienillä tuloilla toimeen tuleminen 😃 Sen lisäksi ehkä myös asiakkaan kuuntelu ja ymmärtäminen.

Miten purat stressiä?

Ulkoilemalla, pelaamalla videopelejä ja seuraamalla pelikulttuuria muun muassa YouTuben kautta.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Uskoin että pystyisin yrittäjänä säätelemään helposti työkuormaani, mutta se on osoittautunut vaikeammaksi kuin odotin. Yleinen hallinnan tunne työhön liittyen on silti parempi kuin palkkatöissä ja siihen olen tyytyväinen.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Far Cry 3 (2012), jota aloin pelata ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna. Jos vanhentunutta avoimen maailman pelisuunnittelua ja (osittain itsetietoista) pöhköyttä pystyy katsomaan läpi sormien, on kokemus hauska ja yllättävän immersiivinen.

Onko sinulla aamurutiineja?

105 minuuttia, sisältäen muun muassa Kyberturvallisuuskeskuksen uutiskoosteen lukemisen.

Vinkki yrittäjäkollegalle

Vastaa viesteihin nopeasti, oli tilanne mikä tahansa. Ensimmäisen vastauksen ei tarvitse olla täydellinen, tärkeintä on, että asiakas tai yhteistyökumppani kokee saavansa sinuun yhteyden.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >