24.3.2017 klo 07:28
Uutinen

Kilpailu etsii menestyviä monikulttuurisia yrityksiä

Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja palkitsee monikulttuurisuudessa ja kansainvälistymisessä menestyneitä yrityksiä ja organisaatiota.

Kampanjan tavoite on kannustaa yrityksiä ja työnantajia monikulttuurisuuteen tuomalla esiin käytännön yrityskokemuksia ja menestystarinoita.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset yritykset koosta ja toimialasta riippumatta 20.1.–31.5.2017. Osallistuvat yritykset vastaavat kyselytutkimukseen, joka mittaa yritysten organisaatiokulttuuria ja monikulttuurista avoimuutta ja kyvykkyyttä.

Osallistumalla kyselytutkimukseen yritys saa esimerkiksi yhteenvedon omista tuloksistaan sekä kutsun kampanjan palkintogaalaan. Tulokset voivat auttaa esimerkiksi markkinoinnissa.

Kilpailijat jaetaan koon perusteella kolmeen kategoriaan: pieniin (alle 50 työntekijää), keskikokoisiin (50–250 työntekijää) ja suuriin yrityksiin (yli 250 työntekijää).

Tuomaristo tekee päätöksen palkittavista yrityksistä kyselytutkimuksen yhteenvedon, yritysten taloudellisen tilanteen sekä tulevaisuudennäkymien perusteella.

Tulokset julkistetaan 5.10.2017 Helsingissä järjestettävässä palkintogaalassa.

Kilpailun tarkoitus on tunnistaa ja palkita yrityksiä ja työnantajia, jotka ovat menestyneet työyhteisön monikulttuurisuudessa ja sen hyödyntämisessä.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä. Muina jäseninä ovat työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen ja Opteam Oy:n toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen. Tuomariston asiantuntijaedustaja on itim Internationalin Managing Director Egbert Schram.

Kyseessä on Helsingin seudun kauppakamarin COME-projektin, Keskuskauppakamarin ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestämä kampanja.

toimitus@yrittajat.fi