16.8.2023 klo 10:54
Uutinen

”Kilpailuoikeus koskettaa tavalla tai toisella jokaista yritystä” – Yrittäjien uusi opas nyt ladattavissa

Tiedätkö, mitä kilpailuoikeus on ja mitä tekijöitä siihen liittyy? Suomen Yrittäjät on koostanut aiheesta uuden oppaan.

Kilpailuoikeus ja kilpailulainsäädännön vaatimukset askarruttavat usein yrittäjiä. Suomen Yrittäjät on koostanut oppaan, joka sisältää yleiset toimintaohjeet kilpailulainsäädännön noudattamiseen pk-yrityksille.

– Opas on laadittu ennen kaikkea siksi, jotta yrittäjä tunnistaisi omassa toiminnassaan tekijöitä, joihin voi liittyä kilpailuoikeudellisia riskejä, sanoo oppaan laatinut Suomen Yrittäjien asiantuntija Sanna Lempiäinen.

– Kilpailuoikeus koskettaa tavalla tai toisella jokaista yritystä. Siksi yrittäjien on tärkeää tietää, minkälaisia vaatimuksia kilpailuoikeus asettaa ja minkälaiset menettelyt ovat kiellettyjä, jatkaa johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä.

Kilpailuoikeudellisia riskejä voi olla yrityksen omassa toiminnassa, mutta lain perusperiaatteiden tuntemisesta on hyötyä myös silloin kun pienellä yrityksellä on esimerkiksi toimitus- tai jakelusopimus isomman toimijan kanssa.

Voit ladata oppaan tästä.

Opas auttaa muun muassa ymmärtämään, mitä kilpailuoikeus on ja tunnistamaan keskeiset kilpailulainsäädännön vaatimukset. Opas kertoo myös, mitä kilpailuoikeudellisia asioita on otettava huomioon yrityksen toiminnassa ja millaisia menetelmiä voi ottaa käyttöön kilpailuoikeuden noudattamisen varmistamiseksi. Lisäksi oppaassa neuvotaan tunnistamaan tilanteita, joihin liittyy kilpailuoikeudellisia riskejä sekä hahmottamaan kilpailurikkomuksien seuraamukset.

Ladattavan oppaan lisäksi Yrittäjien jäsenet saavat apua kilpailuoikeudellisissa kysymyksissä myös Suomen Yrittäjien lakineuvonnasta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus