26.2.2024 klo 19:04
Uutinen

Kiritetään kuntia! Yrittäjä, kerro miten kotikuntasi on onnistunut yrittäjyyden edistämisessä

Suomen Yrittäjät mittaa kahden vuoden välein kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Kuntabarometrissa kartoitetaan yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä.

– Kunnat kisaavat yritysten sijoittumisesta Uudellamaalla aktiivisesti. Siksi vertailutieto on niille hyvin kiinnostavaa. Jos yrittäjät kertovat, että naapurikunnassa asiat ovat paremmin, se pistää vipinää oman kunnan palveluiden kehittämiseen. Juuri tätä me haluamme – saada kunnat kirittämään toinen toisiaan, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

– Kun kunnat vuorollaan parantavat toimintaansa, saamme koko alueesta yrittäjille paremman toimintaympäristön.

Vertailuun tarvitaan riittävän kattavasti dataa – eli vastauksia. Siksi juuri sinun vastauksesi on tärkeä!

– Viime vuonna julkaistu Yrittäjälippu osoitti ilahduttavalla tavalla, kuinka kiinnostuneita kunnat kehittämisestä olivat – myös tulosten julkistamisen jälkeen. Kuntien ja paikallisyhdistysten edustajat ovat jatkaneet yhteydenpitoaan ja pureutuneet niihin aiheisiin, joissa kunnat jäivät muista jälkeen, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Ahtiainen kertoo.

Monessa kunnassa on tarkoitus saada prosessit ensi kierrokseen mennessä kuntoon niin, että jos Yrittäjälippu jäi nyt saamatta tai se oli esimerkiksi pronssinen, ensi kierroksella kunta saa verkkosivuilleen kultaisen lipun merkiksi esimerkillisestä toimintaympäristöstä.

Yrittäjälippu ja Kuntabarometri juoksutetaan vuorovuosin tarkoituksella. Mekanismi niissä on sama: kunnat haluavat ja tarvitsevat tietoa, millä osa-alueella on parannettavaa ja missä mennään suhteessa muihin kuntiin – naapureihin, saman kokoluokan kuntiin ja suomalaisten kuntien keskiarvoon.

Yrittäjien näkemykset ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat yritysten sijoittumispäätöksiin, laajentamispäätöksiin, kehittämistoimiin kuin yrityskauppoihin.

Vastaa ja vaikuta

Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 1.4.2024 saakka. Kysely toteutetaan yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa. Kuntabarometrin tulokset julkaistaan Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Turussa, 14.5.2024.

Pääset kyselyyn tästä:

www.yrittajat.fi/kuntabarometri2024
https://www.yrittajat.fi/kommunbarometern/
https://www.yrittajat.fi/municipal-barometer/