3.9.2018 klo 17:40
Uutinen

Kirjakauppias Satu Holma on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä

Ikaalisissa kirjakauppaa 28 vuotta pyörittänyt Satu Holma on Pirkanmaan Maakunnallinen Vuoden yrittäjä 2018. Palkinto luovutettiin Holmalle Pirkanmaan Yrittäjien juhlassa Tampereen Tullikamarilla maanantaina 3.9.

Satu Holmalle Maakunnallinen Vuoden yrittäjä -palkinto tuli yllätyksenä.

– Kuullessani palkinnosta olin kuin puulla päähän lyöty, mutta äärettömän ilahtunut. Pidän tätä paitsi suurena kunniana itselleni ja toiminnalleni, myös yhtä lailla kumarruksena kaikkien pirkanmaalaisten yksinyrittäjien suuntaan. Tämä palkinto on meille kaikille pienyrittäjille, Holma iloitsee.

Holma oli yrittäjäksi ryhtyessään vasta 22-vuotias, mutta työkokemusta oli ehtinyt kertyä erilaisista asiakaspalvelutehtävistä useita vuosia.

– Mietin tuolloin, että jos kaiken energiansa laittaisi yhteen osoitteeseen, niin mitähän siitä saisi aikaan, Holma muistelee yrittäjäuransa alkua.

Yksinyrittäjien merkitys on valtavan suuri

Tänä vuonna Pirkanmaan Yrittäjät päätti palkita Vuoden yrittäjänä nimenomaan yksinyrittäjän. Tällä haluttiin korostaa mikroyritysten merkittävää roolia yhteiskunnassa.

– Pirkanmaan Yrittäjien 9000 jäsenestä yli puolet on yksinyrittäjiä, ja tänä vuonna halusimme löytää palkittavan juuri heidän joukostaan. Satu Holma on liki 30 vuoden yrittäjäuransa aikana osoittanut muutoskykynsä alalla, joka on digitalisaation myötä kokenut melkoisia mullistuksia. Holma on myös toiminut pitkään kotikaupunkinsa Ikaalisten ja koko maakunnan elinkeinoelämän järjestöissä, ja Vuoden yrittäjä -titteli on niin ikään huomionosoitus siitä työstä, Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Janne Vuorinen perustelee.

Pikkukauppojen puolesta

Satu Holma haluaa kiinnittää ihmisten huomiota lähipalveluiden ja erikoiskauppojen käyttämiseen.

– Pienten liikkeiden valttikortti on ehdottomasti hyvä palvelu, se ei mene koskaan muodista. Kuitenkin myös valikoiman, nopeuden ja hintatason pitää olla kunnossa. Mielestäni erikoisliikkeet pystyvät aivan hyvin kilpailemaan näissä asioissa ketjumyymälöiden kanssa. Loppujen lopuksi asiakkaat kuitenkin päättävät, mitkä palvelut säilyvät paikkakunnalla, Holma pohtii.

Holma suunnittelee juhlistavansa liikkeensä syntymäpäivää sekä Vuoden yrittäjä -palkintoa suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10. lokakuuta.