25.11.2022 klo 20:57
Uutinen

Kirkkonummelaiset kaverukset nappasivat Y-Tube -kilpailun voiton

Jokirinteen kahdeksatta luokkaa käyvät Katri Kovanen, Emma Hakanen ja Lauri Kapanen voittivat Uudenmaan Yrittäjien peruskoululaisille järjestetyn Y-Tube-videokuvauskilpailun yläkoululaisten sarjan. Nuoret palkittiin Uudenmaan yrittäjien syyskokouksessa Tuusulan Hotelli Gustavelundissa 23.11.2022.

Nuorten tekemä ”Unta vai Tulevaisuutta” -video valloitti tuomariston visuaalisuudellaan ja alusta saakka koukuttavalla tarinallaan.

– Kilpailun teemana oli ”Yritykseni 2030”. Me mietimme, mistä kaikki valittaa ja sitten meille tuli mieleen, että bensan hinnasta, Lauri kertoo.

– Viime vuonna kilpailu meni meiltä ohi, kun huomasimme sen liian myöhään, mutta tänä vuonna osasin odottaa, Katri sanoo.

Video sai kiitosta myös hyvästä editoinnista. Emma kertoo, että joku otos meni ensimmäisellä kerralla putkeen, mutta joitakin otettiin kymmeniä kertoja. Mikrofonin ja taustakankaan porukka sai Laurin perheeltä lainaan, Canonin videokamera on valokuvausta harrastavan Katrin oma.

– Kuvauksiin meni aikaa puolitoista viikkoa ja editointiin ja jälkikäsittelyyn viikko. Vaikeinta oli saada tarina mahtumaan alle minuuttiin.

Nuoret sanovat, että kilpailu oli kokemuksena kiva ja voitto kaikille yllätys.

– Ystävyyskin säilyi, kaverit nauravat.

Tulevaisuudessa Emma haluaa videon mukaisesti bisnesnaiseksi. Katria kiinnostaa opettajan työt ja Lauri miettii joko insinöörin tai merikapteenin uraa. Lauri muistuttaa vielä, että Gustavelundissa oli tosi hyvät ruoat!

Unta vai Tulevaisuutta: https://www.youtube.com/watch?v=XLTyiXg4wJ8

Kirkkonummen Yrittäjät palkitsivat nuoret Joo.Arenan lahjakorteilla.

Pääkuvassa vasemmalta: Petra Paldanius (Kirkkonummen Yrittäjät ry, varapuheenjohtaja), Katri Kovanen, Lauri Kapanen, Emma Hakanen ja Janne Laitinen (Kirkkonummen Yrittäjät ry, puheenjohtaja)