24.1.2020 klo 20:44
Uutinen

Kitarat vireeseen, rummut pärisemään ja nupit kaakkoon!

Kaikkihan sen tietävät, että yrittäjä on oman elämänsä rock-tähti, usein vielä se sooloja rakastava ja yleisössä surffaamisesta haaveileva sankari.

Toki on niitäkin, jotka tekevät työtään järkähtämättä pitäen koko bändin soiton kasassa, mutta pääsevät vain harvoin esille.

Vaasan yrittäjien jäsen, rumpali Ari Tyynismaa keksi, että yrittäjät saattaisivat haluta rokata ihan oikeastikin, niillä soittimilla, joita osaavat käsitellä.

Hän teki ehdotuksen, että yrittäjille perustettaisiin rock- ja popkoulu. Näin soittajat löytäisivät samasta harrastuksesta kiinnostuneita yrittäjiä, ja syntyisi uusia yhtyeitä.

– Yrittäjillä on paljon sellaisia tilaisuuksia, joissa omat bändit pääsisivät esiintymään. Eikä tarvitse olla edes pitkä keikka, muutamankin kappaleen vetäminen olisi ohjelmanumero, sanoo Hippi Hovi.

Tyyli on vapaa

Hovi tunnetaan Vaasassa pitkän linjan musiikkimiehenä. Hän lupautuu käymään muutamissa treeneissä antamassa ehkä vinkkejä, mutta varsinaisia opettajia yhtyeille ei ole tarkoitus järjestää.

– Toiminta ei siis ole samantyyppistä kuin kaupungin nuorille suunnatussa Rokkikoulussa.

Muodostettavien yhtyeiden määrä ja tyylilaji riippuvat siitä, keitä ilmoittautuu mukaan.

– Se voi olla kaikkea humpasta metalliin. Tiedän, että Vaasan yrittäjissä on musiikkia harrastavia, ja osa on jopa ammattimuusikoita.

Bänditoiminta on Hovin mukaan luonteva jatkumo muille yrittäjien harrastusryhmille.

– Meillä on kävelyklubi, joskus jopa maraton-koulu. Tyhmiähän olisimme, jos emme lähtisi mukaan, kun näin hyvä aloite tuli.

Ilmoita halukkuutesi toimistolle Mari Pohjanniemi-Kivelle ( mari.pohjanniemi-kivi@yrittajat.fi / 050 911 2208) ja kirjoita lisätietoihin mitä instrumenttia soitat ja oletko aiemmin soittanut bändissä. Jos olet, niin kuinka kauan.

Ilmoittautumiset 3.2 mennessä. Kun näemme minkä kokoinen ryhmä saadaan kasaan, niin voimme etsiä tapaamispaikan ja aloittaa hommat.

Nadia Paavola / Vaasa Insider