26.8.2019 klo 16:55
Uutinen

KL: Siilinjärvellä yrittäjät odottavat Eurojackpot-voittajilta piristysruisketta

Siilinjärvellä on 50 miljonääriä. Se tietää hyvää alueen yrittäjille.

Siilinjärvi on kuhissut siitä lähtien, kun tieto Eurojackpotin yli 90 miljoonan euron päävoitosta tuli julki. Voitto osui 50 hengen porukalle.

Kauppalehti kertoi maanantaina jutussaan, että kunta ja yrittäjät odottavat voittajien tuovat piristysruisketta alueen taloudelle.

Uudisrakentaminen ja kiinteistökauppa voivat Kauppalehden haastatteleman Kiinteistömailman kiinteistövälittäjä Hannu Hyttisen mukaan piristyä, kun voittajat alkavat vaihtaa asuntojaan nykyistä prameampiin.

– Talousalueella on myynnissä 300-400 asuntoa, mutta aika vähän miljonääriluokan kohteita, Hyttinen sanoo Kauppalehden haastattelussa.

Siilinjärvi on 22 000 asukkaan kunta Kuopion vieressä. 90 miljoonaa euroa vastaa suurin piirtein kunnan vuotuisia verotuloja. Eurojackpot-voitto teki kunnasta kuuluisan yhdessä yössä. Kunta voi siis säästää markkinointikuluissaan.

Kaupungin kasvustrategiaan kuuluu uusien asuinalueiden rakentaminen.

– Toivomme tietenkin, että he käyttäisivät paikallisten yritysten ja kaupan palveluita, kunnan talousjohtaja Pekka Kauhanen sanoo.

Kunnassa toimiva premium-luokan ja räätälöityihin autoihin erikoistuneessa Laatuauto Centerissäkin jättipotti on pistetty merkille.

– Mietimme jo, että jokunen saattaa autoa tarvita, autokauppias Juha Niskanen sanoo Kauppalehdelle.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi