6.9.2021 klo 08:56
Uutinen

Kohtaamisia Kompassissa part 1 – Kompassin ja Dikaios Oy:n yhteistyö

Kuopion Setlementti Puijolan Kompassissa maaliskuussa käynnistyneen Validi- työhönvalmennuksen yksi ensimmäisistä onnistumisista oli ehdottomasti hyvin alkanut ja tähän päivään kestänyt yhteistyö Dikaios OY:n kanssa sekä tietenkin työhönvalmennukseen osallistuneen Olusegun Okedaran työllistyminen Dikaiokselle.

Dikaios Oy on kuopiolainen digitaalisen oppimisen moniottelija, joka toimii vahvasti mukana kuntien digiloikan tukena. Liiketoiminnan kasvun ansiosta yritys oli lisäosaamisen tarpeessa ja haku uudesta osaajasta päätettiin laittaa avoimeksi LinkedIn-verkostoon ja katsoa, millaista osaamista on tarjolla. Hakemuksia tuli yhteensä 36, joista 11 tuli Suomesta ja kolme suomeksi. Jo tässä vaiheessa piti tehdä päätös, onko yhteisö valmis muuttamaan työkielen englanniksi. Avointa osaajan pestiä haki myös kuopiolainen Olusegun. Koska kansainvälistyminen on iso osa yrityksen strategiaa, päätettiin hyppy ottaa ja päädyttiin haastattelukierrosten jälkeen Olusegunin palkkaamiseen, jonka osaaminen sekä persoona passasi yrityksen pirtaan erinomaisesti.

”Onneksi työhönvalmentaja Hille Haapala on tukenut meitä ja ollut käytettävissä, jos kysyttävää on tullut. Suosittelenkin kaikkia yrittäjiä, joilla on edes pieni ajatus ulkomaalaisen osaajan palkkaamisesta olemaan yhteydessä Kompassin työhönvalmentajien tiimiin, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Miia Eskelinen-Fingerroos.

Tule kuulemaan lisää! Järjestämme 9.9. klo 17 – 19 yhteistyössä Kompassin ja Validi-hankkeen kanssa Kohtaamisia Kompassissa part 1- tapahtuman – tervetuloa kuulemaan millaista apua maahanmuuttajataustaiset osaajat työvoimapulaan tarjoavat. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Teksti: Miia Eskelinen-Fingerroos ja Hille Haapala