5.3.2024 klo 11:00
Uutinen

Kohti tehokkaampaa julkisten varojen käyttöä – Yrittäjä, osallistu Hankinta-Suomen webinaariin

Hankinta-Suomi-ohjelma tarttuu julkisissa hankinnoissa tunnistettuihin haasteisiin.

Julkinen sektori käyttää hankintoihin vuosittain lähes 50 miljardia euroa. Hankinta-Suomi on hankintayksiköiden ja tarjoajien yhteinen kehittämisohjelma, joka lisäsi uudelle ohjelmakaudelle kumppaneikseen Suomen Yrittäjät ja Elinkeinoelämän keskusliiton aiempien Kuntaliiton ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n lisäksi.

Hankinta-Suomen tavoitteena on lisätä kilpailua, vahvistaa hankintaosaamista ja hyödyntää hankintadataa nykyistä tehokkaammin. Ohjelmassa etsitään uusia tapoja tehdä hankinnoista houkuttelevampia, kustannustehokkaampia, tietoperusteisempia ja kestävämpiä. Tärkeimpiä tavoitteita on lisätä kilpailua hankinnoissa sekä saada yrityksiä ja järjestöjä kiinnostumaan julkisten hankintojen tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Hankinta-Suomi tarvitsee laajasti näkemystä myös yrityksiltä. Hankinta-Suomi järjestääkin torstaina 21. maaliskuuta kello 9–10.30 kaikille avoimen ja maksuttoman Teams-webinaarin. Webinaarissa kerrotaan muun muassa, miten yhteistyöhön pääsee mukaan, mitä kaikkea yhteisellä kehittämistyöllä tavoitellaan ja millaisia konkreettisia toimenpiteitä on luvassa.

Webinaarissa äänessä ovat mm. kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen ja Hankinta-Suomen kumppaniorganisaatiot. Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari rohkaisee yrittäjiä osallistumaan webinaariin.

– Vain avoimella yhteistyöllä yksityisen ja julkisen sektorin kesken voimme kehittää julkisten hankintojen kustannustehokkuutta, innovatiivisuutta, vaikuttavuutta, laatua ja tuottavuutta, Jaskari sanoo.

Webinaariin voi ilmoittautua tästä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus