Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuvaaja: Rahikka Photography

Kokkolan vuoden 2023 yrittäjäpalkinnot ATK Lillhongalle, Jalkahoiva Marjo Lampelalle ja 3E Buildingille

Kokkolan Yrittäjät ry on valinnut vuoden 2023 yrittäjäpalkintojen saajat Kokkolassa. Palkittavat yritykset ja henkilöt julkistettiin Kokkolan Yrittäjien ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien yhteisessä Yrittäjägaalassa kaupungintalolla lauantaina 18.11.2023.

Vuoden yrittäjäPetter Lillhonga, ATK Lillhonga Oy

Kokkolan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Petter Lillhonga ja ATK Lillhonga Oy:n. Yritys on saanut alun 1990 kun Johan Lillhonga perusti toiminimen T:mi Johan Lillhonga. Vuonna 2007 osakeyhtiö ATK Lillhonga Oy sai muotonsa ja 2022 yritys rekisteröi aputoiminimen Refox. 

 Petter Lillhongan mukaan yrityksen merkittäviä kasvu- ja kehitysvaiheita ovat olleet se kun 2003 palkkalistalle tuli ensimmäinen työntekijä, 2008 yrityksestä tuli Varusteleka Oy:n hovitoimittaja ja  2008 yritys avasi myös oman verkkokaupan.  Toimitilojen muutto tuli vastaan 2015 kun yritys muutti Rimmistä Kokkolan keskustaan torikadulle. Vuonna 2016 ATK Lillhonga Oy lanseerasi uuden ohjelmiston (Refox) ja toimipisteen laajennus tuli ajankohtaiseksi 2020. Saman vuonna yrityksen koko oli laajentunut ja nuppiluku oli 10. Yritys lopetti tietokonelaitteiden myynnin ja huollon 2020 ja 2021 ohjelmisto Refox v2 näki päivänvaloa.

ATK Lillhonga Oy:n vahvimmat tuotteet ovat Refox ERP ja Ecommerce, joita Petter Lillhonga kuvailee seuraavalla tavalla: Täydellinen ohjelmisto Suomalaisille verkkokauppiaille, jotka lisäksi myyvät myymälässä tai laskulle.”

Yrityksen toiminnan tulevaisuudensuunnitelmia ja näkymiä Petter kuvailee näin:
”Otamme oikeutetusti paikkamme Suomen parhaana ERP ohjelmistona. Asiakkaamme kasvavat taivaisiin. Tulemme joka päivä vähän paremmaksi ja huolehdimme, että myös jatkossa töihin tuleminen on päivän parhaita hetkiä.”

Minkälaisia ajatuksia palkinnon saaminen herätti? ”Nöyryyttä, iloa ja innostumista. Haikeutta, ettei yrityksen perustaja ollut tätä näkemässä. Kunnioitusta ja ylpeyttä niitä kohtaan, kenen jalanjälkiä kuljemme.” Petter kuvailee.

Vuoden yrittäjä 2023 palkinnon saaja Petter Lillhongan terveiset yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville: Paska harrastus – Helvetin hyvä työ.”

Petter Lillhonga  050 056 0285

Vuoden nuori yrittäjäJyri Olkkola, 3E Building Oy

Vuoden Nuori Yrittäjä palkinnon saa yrittäjä Jyri Olkkola. Olkkolan yritys 3E Building Oy on perustettu 2014 ja yritys suunnittelee sekä toteuttaa eristystyöt teollisuudelle, kerrostaloihin, halleihin, ja omakotitaloihin.

Yrityksen merkittäviä vaiheita Olkkola kuvailee näin: Erikoiskonttien tekeminen auttoi selviämään hiljaisempien talvien yli. Aluksi pelkästään eristettiin kontteja muille, sitten alettiin tarjoamaan konttien varusteluja avaimet käteen -periaatteella. Pikkuhiljaa maine on kiirinyt ja nyt erikoiskontit tuo noin puolet liikevaihdosta.” 3E Building Oy:n vahvimmat palvelut ja tuotteet ovat kylmäputkistojen eristykset ja erikoiskonttien rakentaminen ja toimittaminen asiakkaille. Tulevaa toimintaa Jyri kuvailee seuraavasti: ”Panostamme edelleen laadukkaisiin ja pitkälle jalostettuihin konttiratkaisuihin. Eristyspuolella pyrimme tarjoamaan suurempia kokonaisuuksia asiakkaille.”

 Minkälaisia ajatuksia palkinnon saaminen herätti? Aluksi ehkä hieman epäuskoinen tune, mutta kyllähän se mukavalta tuntui. Keväällä tulee kymmenen vuotta yrittäjänä täyteen, niin mahtavaa saada tällainen palkinto.”

Jyri Olkkolan terveiset yrittäjille ja yrittäjyyttä suunniteleville: ”Onnea ja menestystä kaikille yrittäjille! Tämä on ajoittain aika rankkaa, mutta myös palkitsevaa hommaa. Tärkeintä on ryhtyminen.”

Jyri Olkkola  044 533 0677

Vuoden yksinyrittäjä – Jalkahoiva Marjo Lampela

Vuoden yksinyrittäjä Marjo Lampela on aloittanut toimintansa 2018 ja sysäys aloittamiselle tuli Lampelan opiskellessa jalkojenhoidon ammattitutkintoa. Lampelan mukaan hänelle oli selvää, että hän ryhtyy yrittäjäksi ja toiminnan aloitettuaan Lampelan asiakasmäärä alkoi kasvaa tasaisesti ja tällä hetkellä hänen varauskalenterinsa onkin täynnä usealle kuukaudelle. 

Lampela nostaa vahvimmiksi palveluiksi terveydenhoidollisen jalkahoidon, sokeroinnit, Intialaisen päähieronnan sekä tuotemyynnin. Tulevaisuudennäkymiä Marjo kuvaileekin näin: ”Tällä hetkellä tärkeintä on säilyttää tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Tavoitteista tärkeänä pidän myös asiakaspalvelua, haluan tarjota asiakkailleni parhaan mahdollisen kokemuksen valitsemassaan palvelussa.”

Minkälaisia ajatuksia palkinnon saaminen herätti? ”Palkinnon kuuleminen oli melkoinen yllätys. Onnistumisen kokemus nousee mieleen sekä suuri kiitollisuus tästä kunnianosoituksesta.”

Marjo Lampelan terveiset yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville: ”Yrittäjistä huomaa selvästi sen, että ollaan samassa veneessä, tapahtumissa ja tapaamisissa on hyvä yhteishenki. Tsempataan toisiamme! Varsinkin juuri yrittäjiksi ryhtyneitä on tärkeä tukea alkutaipaleella. Yrittäjyyttä suunnitteleville rohkeutta ja luottamusta tulevaan. Kannattaa ottaa yhteyttä muihin yrittäjiin, sieltä saa paljon arvokkaita neuvoja.”

Marjo Lampela  040 758 2461

Lisätietoja:
Kokkolan Yrittäjät ry.
puheenjohtaja Juha-Matti Anttila p. 050 5522 540