22.10.2022 klo 21:15
Uutinen

Kolmas sija vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa KUMEKON Mikko-Joonas ja Jesse Kuuminaiselle!

Porilaisen KUMEKO Group Oy:n yrittäjät Mikko-Joonas Kuuminainen ja Jesse Kuuminainen sijoittuivat valtakunnallinen nuori yrittäjä finaalissa palkinnoille. Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin Sijoitusasunnot.com Groupin Henri Neuvonen – onnea palkituille!

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan noin 200 ehdokasta eri puolilta Suomea. Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnallisen kilpailun kolmen parhaan palkitsemista 30 000 euron suuruisella summalla. Voittaja saa 20 000 euroa, kakkonen 7 000 euroa ja kolmas 3 000 euroa. Tunnustuspalkinnot jaettiin lauantaina Tampereella valtakunnallisten yrittäjäpäivien iltagaalassa.

Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin Henri Neuvonen, jonka Sijoitusasunnot.com Group Oyj ostaa kokonaisia asuinkerrostaloja. Talot yritys pääsääntöisesti myy myöhemmin eteenpäin joko alkuperäisessä kunnossa tai täysin saneerattuina.

Toiselle sijalle nuorten yrittäjien kisassa sijoittui Helena Riihitupa. Tapahtumahenkilöstön välittämiseen ja asiakashankintaan erikoistuneen Helena Riihitupa Oy:n tulevaisuus näytti pandemian kynnyksellä synkältä, mutta viimeisen parin vuoden aikana toteutetut rohkeat rekrytoinnit ja palvelutarjonnan kehittäminen siivittivät yrityksen liikevaihdon lähes sadan prosentin kasvuun.  

Mikko-Joonas ja Jesse Kuuminainen näkevät markkinan kehittymisen metsänhoitoalalla 

KUMEKO Group Oy:n palveluihin kuuluvat monipuoliset metsäpalvelut: puukauppa- ja metsänhoitopalvelut, kierrätys- ja kiertotalouspalvelut, jätehuoltopalvelut sekä satama-, operaattori- ja huolintapalvelut. Yritys tekee kehitystyötä varsinkin bioenergian saralla ja heillä on monipuolinen tarjontapaletti laitospolttoaineiden toimittajana.  
 
Raatiin teki vaikutuksen yrityksen toimialan ajankohtaisuus, kyky nähdä markkinan kehittyminen ja luoda siihen palveluliiketoiminta ympärille. Myös yrityksen vastuullisuutta kiiteltiin. Toiminnalla on jo nyt huikeat luvut ja edelleen hyvät kasvumahdollisuudet. Yrittäjäveljeksillä on silmää yrityksen kehittämiseen verkostojen ja osaavan työvoiman kautta. 

Mitä yrittäjät ajattelevat palkinnosta ja sen mukanaan tuomasta tunnettuudesta?

– Oli hienoa päästä finaaliin mukaan. Ainahan voitto olisi ollut tavoitteena, mutta muut kisaajat olivat tällä kertaa parempia. Näemme tärkeänä enemmän mediahuomion ja näkyvyyden, kuin varsinaisen sijoituksen.

– Kai sitä kakkukahvit toimistolla pitää tarjota. Tunnettavuus on meidän mielestämme tämän reissun olennainen osa ja voisin sanoa melkein arvokkain, joten kyllä hyödynnämme näkyvyyttä. Gaalan jälkeen lähden perheen kanssa Kuusamoon syyslomalle, Mikko-Joonas Kuuminainen kuvailee tunnelmiaan.

Näin KUMEKO Group Oy:tä kuvailtiin, kun heidät palkittiin tänä vuonna Satakunnan vuoden nuorina yrittäjinä:

– Satakunnassa on paljon osaavia nuoria yrittäjiä ja koko ajan on tulossa myös lisää. Kun KUMEKO Group Oy:tä tarkastellaan lukujen valossa, ovat luvut nopean kasvuyrityksen lukuja ja tuloskehitys on viime vuosina ollut erittäin hyvää ja vahvaa. Kasvavassa markkinassa kasvu syö yleensä yrityksen kannattavuutta, mutta KUMEKOllakannattavuus on kasvusta huolimatta vakaata. Toiminnasta huokuu usko omaan alaan ja omaan tekemiseen. On hienoa palkita ajankohtaisella toimialalla toimivat nuoret yrittäjäveljekset Satakunnan vuoden nuorina yrittäjinä 2022, Markku Kivinen kiteyttää.

KUMEKO Group Oy 
Perustettu: 2012  / Perustajat: Mikko-Joonas Kuuminainen (toimitusjohtaja) ja Jesse Kuuminainen 
Kotipaikka: Pori  / Työntekijöitä: 8  / Liikevaihto 2021: 14,3 miljoonaa euroa 

– Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot ovat koko vuoden kohokohta. Satakunta on yrittäjyysmaakunta ja valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot ovat yksi osoitus siitä, että Satakunnassa kyllä osataan. Pk-yrittäjyydellä on täällä hyvät olosuhteet toimia, kasvaa ja kehittyä. On mahtavaa päästä juhlistamaan satakuntalaista yrittäjyyttä Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen kuvaa upeita palkitsemisuutisia.