11.1.2019 klo 14:39
Uutinen

Kolme paikallisyhdistystä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueelta mukana Vuoden paikallisyhdistys -finaaleissa!

Vuoden 2018 paikallisyhdistykset ja toimialajärjestö palkitaan Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 1.-2.2.2019. Jokaisen kategorian finaaleihin on valittu viisi parasta ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueelta eri kategorioiden finaaleissa on mukana kolme paikallisyhdistystä. Vuoden tekijä 2018 -kategorian finaalissa ovat mukana Teuvan Yrittäjät, Vuoden vaikuttaja 2018 -kategoriassa Kauhajoen Yrittäjät ja Vuoden viestijä 2018 -kategoriassa Lappajärven Yrittäjät.

Vaikuttajafoorumissa Suomen Yrittäjät palkitsevat paikallisyhdistyksiään seitsemässä eri kategoriassa ja lisäksi palkitaan vuoden toimialajärjestö. Suomen Yrittäjillä on yhteensä lähes 400 paikallisyhdistystä ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueella niitä on 30.

Teuvan Yrittäjät Vuoden tekijä 2018 -finaalissa

Vuoden tekijänä palkitaan yhdistys, jonka toimintamalli tai palvelu on lisännyt jäsenten saamaa hyötyä jäsenyydestä.

Teuvan Yrittäjät nostaa esiin paikallisia yrityksiä Kuukauden Yrittäjät -palkinnolla. Palkinto jaetaan avoimessa lounastilaisuudessa, jossa yhdistys tarjoaa lounaan jäsenilleen. Tilaisuus toimii samalla yrittäjien tapaamis- ja verkostoitumistilaisuutena. Palkinnon jakaa kunnanjohtaja ja paikallislehti Tejuka tekee jokaisesta palkitusta puolen sivun jutun.

”Tämä tuntuu hienolta, että saa tunnustusta, kun porukalla ollaan hommaa kehitetty. Paikat Vaikuttajafoorumiin on jo varattu ja toivotaan, ettei sieltä tyhjin käsin tarvitse kotiin tulla”, naurahtaa Teuvan Yrittäjien puheenjohtaja Ari Ollikkala.

Kauhajoen Yrittäjät Vuoden vaikuttaja 2018 -finaalissa

Vuoden vaikuttajana palkitaan yhdistys, joka on vaikuttumistyöllään parantanut jäsenyritysten toimintaympäristöä.

Kauhajoen Yrittäjät on saanut vaikuttamisellaan aikaan muun muassa seuraavat muutokset:

• Yritysten osaamiskartoitukset, jotka auttavat yrityksiä ennakoimaan työvoiman kohtaanto-ongelmaa; osallistuminen myös valtakunnalliseen koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen.

• Yritysvaikutusten arviointi on otettu kunnassa pysyväksi toimintatavaksi.

• Tavoitteena tien 672 perusparannus, jotta tie saataisiin turvalliseksi kaikille tienkäyttäjille.

• Kunnan hankintapolitiikka on muuttunut yritysystävällisemmäksi siten, että hankinnat jaetaan yhä pienempiin osiin.

• Myötävaikuttaminen Kauppiastiimin syntymiseen.

”Tämä on hieno tunnustus pitkäjänteisestä työstämme jäsenistön ja paikkakunnan elinvoimaisuuden hyväksi. Tästä täytyy antaa kunniaa myös kaupungille, sillä ilman hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa ei oltaisi päästy tämän kategorian finaaliin. Säännölliset tapaamiset kaupungin kanssa ovat nyt osa yhdistyksen jokapäiväistä toimintaa”, kertoo Kauhajoen Yrittäjien puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama.

Lappajärven Yrittäjät Vuoden viestijä 2018 -finaalissa

Vuoden viestijänä palkitaan yhdistys, joka on viestinnällään saanut aikaan positiivisen muutoksen joko jäsenten, viranomaisten tai kuntalaisten toiminnassa tai asenteissa.

Lappajärven Yrittäjät aloitti vuoden alussa some-haasteen. Ideana on joka keskiviikko julkaista yrittäjän tarina ja haasteen saanut lähettää haasteen aina seuraavalle jäsenyrittäjälle eteenpäin. Haastekampanja on tuonut sekä paikallisyhdistystä että paikallisia yrityksiä positiivisella tavalla esiin.

”Hienoa päästä finaaliin. Koko järviseudun yrittäjien kanssa ollaan yritetty opetella nettisivujen käyttöä ja somettamista, ja on siinä sitten vissiin onnistuttu”, iloitsee Lappajärven Yrittäjien puheenjohtaja Inka Herrala.

Palkintokategorioihin ja muihin finalisteihin pääset tutustumaan osoitteessa www.yrittajat.fi/vuoden_parhaat

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Heikki Risikko, 050 3175 145