19.4.2017 klo 16:02
Uutinen

Kolme tärkeintä digitaitoa: Yrittäjä, hallitsetko nämä?

Suomessa on yhä lukuisia yrittäjiä, joilla ei ole käytössään sähköpostia.

Digitaaliset palvelut ja niiden hyödyntäminen koetaan edelleen haasteeksi etenkin pienten yrittäjien liiketoiminnassa. Tänään Nurmijärven valtuustosalissa järjestetty Yrittäjien digikoulu keräsi paikan päälle yli 50 oman yritystoimintansa digitalisoimisesta kiinnostunutta yrittäjää.

– Osa yrittäjistä on edelleen melko kuutamolla. Mietitään esimerkiksi sitä, miksi sosiaalisessa mediassa kannattaa olla läsnä, Yrittäjän digikoulun kouluttaja, Innocampus Oy:n toimitusjohtaja Rami Saarniaho sanoo.

Saarniahon mukaan yrityksissä on vielä paljon sellaisia, joiden johdossa ei ole ymmärrystä markkinoinnista sosiaalisessa mediassa tai omilla verkkosivuilla.

– Sitten on niitä, jotka ovat kohtuullisen pitkällä mutta jotka ajattelevat liian perinteisesti eivätkä näe esimerkiksi yrityksen kansainvälisiä mahdollisuuksia.

Yrittäjän 3 tärkeintä digitaitoa:

1. Myynnin ja markkinoinnin yhdistäminen

Digitaalisuus tarjoaa helpomman ostoprosessin asiakkaalle. Tuotteen tai palvelun voi tarjota digitaalisesti asiakkaalle helpommin ja nopeammin.

Sosiaalisessa mediassa tämä voi tarkoittaa yleistä postausta, jossa kerrotaan oman alan kasvumahdollisuuksista. Tarinalla johdatetaan lukija yrityksen verkkosivuille, jossa pyydetään lataamaan esite omaan sähköpostiin. Jokaisesta latauksesta yritys saa potentiaalisen asiakkaan yhteystiedot ja voi lähestyä kyseistä henkilöä myöhemmin.

2. Hio tuotettasi / palveluasi jatkuvasti.

Tuotteen tai palvelun pitää pystyä yhdistämään digitaaliseen toimintaympäristöön. Esimerkiksi kirjanpitoyrityksen on tarjottava asiakkailleen myös sähköisiä palveluita.

3. Helpota asiakkaan ostopäätöstä.

Tarjoa mahdollisuutta ostaa älypuhelimella tai käytä toista digitaalista palvelua, jonka avulla voit myydä omia tuotteitasi tai palveluitasi.

Vinkit antoi Innocampus Oy:n toimitusjohtaja Rami Saarniaho.

Mikä digikoulu?

Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetut Yrittäjän digikoulut siirtävät Suomea digiaikaan. Reboot Finland -hankkeen ja Suomen Yrittäjien digikoulut vierailevat kuluvan vuoden aikana lukuisilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Yrittäjän digikoulu tuo digitalisaation yrittäjän luo erittäin käytännönläheisesti ja rohkaisevilla esimerkeillä valaistuna. Yrittäjän digikoulun mahdollistavat Reboot Finland -hanke ja Suomen Yrittäjät. Reboot Finland on työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja Finpron hanke, jonka tarkoitus on uudistaa Suomi digiaikaan.

Digikouluja järjestetään ympäri Suomen ja ne ovat täysin maksuttomia. Yrittäjän digikoulu alkaa yleistä tietoa tarjoavalla osuudella, jonka jälkeen vuorossa on perusasioihin pureutuva työpaja. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa digiosaamista.