Ville Isokoski ja venehotellin tontti
8.12.2021 klo 12:30
Uutinen

Kolmenkulmaan nousee koko maan suurimpiin lukeutuva venehotelli

Kysynnän ja tarjonnan lait. Nehän ne tämänkin yritysidean takaa löytyvät. Ja tässä tapauksessa puhutaan siis veneiden säilytystilasta. Venehotelliyrittäjien mukaan kahden ison järven ympäröimällä Tampereen kaupunkiseudulla on suorastaan huutava pula asianmukaisista venesäilytyspaikoista. Tilanteeseen ollaan parhaillaan louhimassa muutosta Kolmenkulman yritysalueella.

Pirkanmaan Yrittäjä -lehti vieraili tulevan venehotellin tontilla yhdessä tulevan palvelutuottajayrittäjän, Ville Isokosken, kanssa. Tai no tarkalleen ottaen, kolea syyskeli ajoi meidät jutuntekoon viereiselle ABC-huoltoasemalle, ja tontilla käytiin vain räpsimässä kuvat. Mitään varsinaista hotellikierrosta emme voineet tehdä, sillä valmista tontilla on tarkoitus olla vasta ensi kesäkuussa.

Mitä tarkoittaa moderni?

Venehotellitoimijoiden ennakkoon lähettämässä lehdistötiedotteessa luonnehdittiin tulevaa projektia ”modernina venehotellina”, joten halusin heti kärkeen tehdä selvää siitä, mitä se tarkoittaa. Siihen paras vastaaja on luonnollisesti Isokoski itse. Hänen yrityksensä Ideel Oy on nimittäin jatkossa vastuussa venehotellin operoimisesta.

– Modernin hotellista tekee se, että kalusto vastaa tätä päivää ja tuomme palvelun niin veneille kuin veneen omistajillekin, Isokoski kertoo. Hän vakuuttaa vielä perään, että sekä asiakkaiden että heidän veneidensä tarpeista tullaan pitämään hyvää huolta.

– Palveluumme kuuluvat sekä pienet huollot, fixaukset että muu veneiden pienimuotoinen varustelu. Niin ja toki myös veneiden nostot ja laskut kuluvat palveluumme.

Idea kuulosti hyvältä

Ville Isokoski ei ole yrittäjänä ensimmäistä kertaa, mutta venehotellia hänkään ei ole ennättänyt aiemmin pitää. Ajatuksesta hän innostui heti, kun kuuli jo entuudestaan tuntemansa Matti Poluksen suunnittelevan sellaista Kolmenkulmaan yhdessä veljensä Kallen kanssa. Polukset toimivat Venehotelli iROW:n kiinteistössä investoreina.

– Olen aina ollut kiinnostunut moottoreista ja oikeastaan kaikista kulkuvälineistä, joilla on mahdollisuus nostattaa adrenaliinin taso korkeammalle, hän kertoo aloitellessamme juttutuokiotamme.

Monenmoiseen hän onkin ehtinyt. Miehen yrityshistoriasta löytyy niin huoltoasemayrittämistä Pohjanmaalla kuin ravintolatoimintaa Pohjois-Suomessa. Lisäksi Pirkanmaalla hänellä on kokemusta moottoripyörien parista.

Venehotellin palvelutuottajayrittäjä Ville Isokoski
VENEHOTELLIN TULEVAN palvelutuottajayrittäjä Ville Isokosken mukaan tuleva venehotelli on noin 2500 neliön kokoluokkaa, ja sinne mahtuu talvisäilöön veneiden lisäksi myös moottoripyöriä.

Veneilijöille tuttu murhe

Venehotellin taustaporukassa riittää vankkaa uskoa siihen, että hotellille ja sen tarjoamille palveluille on näillä seuduilla huikea tarve. Tietysti niin, sillä hölmöähän upouuden hallin rakentamiseen ryhtyminen olisi muuten ollutkin.

– Tausta on, että Pirkanmaalla ja etenkin Tampereen kaupunkiseudulla veneille ei ole tarjolla sisäsäilytystiloja läheskään yhtä paljon kuin kysyntää olisi, Isokoski pohjustaa. Hänen mukaansa myös kaupungit ja kunnat ovat supistaneet viime vuosina veneiden säilytyspaikkoja.

– Ja siis etenkin lämpimän säilytystilan löytäminen on veneilijöiden mukaan ollut jo pidemmän aikaa haastavaa.

Luvut todisteena

Pelkän mutu-tuntuman perusteella Iskokoski ei teesejään latele. Niille on taustana myös numeraalista dataa. Vaikka meillä ei meriyhteyttä olekaan, hyvin löytyy sinistä maakunnan kartasta. Tosiasia on, että pelkästään Pirkanmaalta kun löytyy peräti 2900 järveä. Lisäksi TRAFICOMin heinäkuussa päivittämän tilaston mukaan Pirkanmaalta löytyy lähes 16 000 rekisteröityä venettä.

– Tämän lisäksi maakunnasta löytyy vielä valtava määrä pienveneitä, joiden omistajat ovat hekin potentiaalisia asiakkaita, yrittäjä kertoo ja muistuttaa, että tukea suunnitelmille antaa sekin, että veneilyharrastajien määrä on Pirkanmaalla vahvalla kasvu-uralla.

Paraatipaikalle

Se, että hotelli rakennetaan Kolmenkulman yritysalueelle, ei ole sattuma.

– Halusimme tuoda uuden hotellin lähelle sekä Näsi- että Pyhäjärveä, joten siinä mielessä paikka on ihanteellinen. Hienoa on tietysti myös se, että liikenneyhteydet alueelle ovat erinomaisen hyvät. Tänne on erittäin helppo tulla, sillä ohitustie kulkee aivan vierestä, hän perustelee.

Vaikka hotellikierros nyt tehdäänkin kuvitteellisesti, melko hyvin mies pystyy mielikuvissa hallin eteemme loihtimaan kulkiessamme pitkin tonttia. Kaikkiaan 2500-neliöinen hotelli vetää sisäänsä talviteloille satakunta venettä. Neliöiden lisäksi käyttöön otetaan myös kuutiot, sillä pienemmän kokoluokan veneitä voidaan miehen mukaan myös ”hyllyttää”

– Sellaisille 6–8 metrin mittaisille veneille, jotka voidaan siis varastoida jatkossa kompaktisti hyllyihin. Ja tätä isommat veneet asetetaan lattialle, yrittäjä visioi.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 16.11.2021

Ville Kulmala
Ville Kulmala