Tom Lassila ja Yrittäjän podcast
Yksinyrittäjä Tom Lassila kertoo Yrittäjän podcastissa, mitä on oppinut positiivisuuden merkityksestä. Kuva: Pauli Reinikainen

Konkurssi ja avioero veivät Tom Lassilan pohjalle – Nyt hän kertoo, miten onnistui nousemaan kuopasta: ”Tein onnellisuuspäätöksen”

Tom Lassila kertoo tarinansa tuoreimmassa Yrittäjän podcastin jaksossa.

Yksinyrittäjä Tom Lassila kertoo tuoreessa Yrittäjän podcastissa positiivisuuden merkityksestä, konkurssista selviämisestä ja muiden auttamisesta. 

– Laitoin jokin aika sitten postauksen Linkediniin. Kaikki nykyiset työni yrittäjänä tulivat sen postauksen kautta. Sieltä tuli aidosti lämminhenkinen fiilis siitä, että ihmiset halusivat auttaa. Vanha totuus pätee: Kun pyytää pyyteettömästi apua ilman taka-ajatuksia, ihmiset vaistoavat sen ja apua saa aina. Oma ego pitää silloin jättää sivuun eikä taka-ajatuksia saa olla.

”Vanha totuus pätee: Kun pyytää pyyteettömästi apua ilman taka-ajatuksia, ihmiset vaistoavat sen ja apua saa aina.”

Tom Lassila, yksinyrittäjä

Lassilan puhelimesta löytyy yli 4000 kontaktia. Laajasta verkostosta tulee usein avunpyyntöjä, joihin Lassila pyrkii etsimään ratkaisun joko itse tai jonkin verkostoon kuuluvan henkilön kautta.

– Olen rakentanut omaa henkilöbrändiä noin puolentoista vuoden ajan ensisijaisesti LinkedInissä eli työmaailmassa. Ensin pitää aina miettiä, millainen minä olen ja millaisen kuvan haluan antaa ulkopuolisille. Yhtä tärkeää on miettiä, millainen en halua olla. Oma keinoni on ollut se, etten vedä mitään roolia enkä ota kantaa politiikkaan enkä uskontoon. Päätän jokaisen postaukseni sanoihin ”pidetään toisistamme huolta”.

Konkurssi vei pohjalle

Podcastissa Lassila kertoo viiden vuoden takaisesta ajasta, jolloin hän itse oli pohjilla ja tarvitsi apua muilta. Tuolloin hän oli tehnyt konkurssin ja sen päälle tuli vielä avioero. Lassilan omien sanojen mukaan kyse oli täydellisestä romahduksesta.

Kuuntele podcastista, millainen kyseinen onnellisuuspäätös oli ja miten se on auttanut Lassilaa myöhemmin.

– Kaikki omaisuuteni meni ja olin aivan pohjilla, mutta sieltä ollaan kammettu ylös. Kävin valmennuksessa, jossa kirjoitettiin vihkoon, millainen haluat olla viiden vuoden päästä. Jostain kumman syystä aloitin sivulta viisi. Päätin, että teen onnellisuuspäätöksen.

Kuuntele podcastista, millainen kyseinen onnellisuuspäätös oli ja miten se on auttanut Lassilaa myöhemmin. Podcastissa hän kertoo myös harjoituksesta, jonka jokainen voi tehdä peilin edessä.

– Yksi tärkeimmistä asioista on ollut se, että pystyn antamaan itselleni anteeksi.

Näin hyödynnät LinkedIniä

Lassila kertoo podcastissa myös, millainen tyyli toimii LinkedInissä. 

– Olen itse todennut, että kun auttaa muita, siitä saa samalla paljon itse. Joillakin kyse voi olla rohkeuden puutteesta. Itselläni motivaattori on ollut halu auttaa. Siinä ei raha liiku. Ja toki itsellänikin on sellaisia päiviä, jolloin on raskasta. Silloin sanon, että soitellaan huomenna. Uskon siihen, että kun hyvän laittaa kiertämään, se tulee tavalla tai toisella takaisin itselle.

Kuuntele Yrittäjän podcast Suplasta!

Kuuntele podcastista, millaisia neuvoja Lassila antaa verkoston rakentamiseen ja millaista hänen mielestään on positiivinen myynti. Yrittäjän podcastiin pääset Suplasta tai Spotifysta.

Pauli Reinikainen