8.7.2020 klo 10:06
Uutinen

Koronakevät ei verottanut johtajien uskoa tulevaan – Hyvinvointi lisääntyi, etätyöhön uskotaan jatkossakin

Yritysjohtajille suunnatun tutkimuksen mukaan etätyön uskotaan jatkuvan ja johtaminen on kokenut merkittävän muutoksen koronan seurauksena.

Yritysjohdon valmentamiseen keskittyvän Evolvin ja Taloustutkimuksen yhteisessä selvityksessä selvitettiin, miten koronakevät muutti johtamista. Tutkimukseen vastanneista johtajista 79 prosenttia koki johtamisen muuttuneen merkittävästi pandemian alettua. Tutkimuksesta uutisoi Kauppalehti.

Kesäkuussa toteutettuun tutkimukseen vastasi 53 johtajaa, joista naisia oli 30 prosenttia. Johtamisen muutokset eivät tulosten mukaan jääneet vain poikkeusoloihin. Yli 60 prosenttia johtajista näkee, että johtaminen tulee muuttumaan merkittävästi myös seuraavan vuoden aikana.

Etätyö on noussut merkittävään rooliin työelämässä koronaepidemian aikana. Lähes 90 prosenttia tutkimuksen vastaajista uskoo etätyön jatkuvan lähitulevaisuudessakin.

Kauppalehden haastatteleman Evolvin toimitusjohtaja Nina Kurolan mukaan etätyön onnistuminen on pitkälti kiinni toimivasta vuorovaikutuksesta.

– Etätyön onnistuminen kulkee käsi kädessä vuorovaikutuksen, delegoinnin, valtuuttamisen kanssa. Jos nämä eivät olleet ennen koronaa yhtiöllä kunnossa, ollaan todennäköisesti oltu aikamoisissa haasteissa. Niissä yhtiöissä, joissa vuorovaikutus on toiminut, on se ehdottomasti ollut voimavara ja menestystekijä.

Vaikeuksien keskellä tutkimukseen vastanneet johtajat uskovat, että he selviävät nykyisillä toimintatavoilla myös seuraavan vuoden aikana. Johtajat myös kokevat jaksaneensa hyvin koronakevään aikana. Samaan aikaan kun työn ja vapaa-ajan välinen raja on sekoittunut, yli 80 prosenttia on kokenut jaksavansa ja palautuvansa hyvin.

Tutkimuksen mukaan monella johtajalla on jäänyt aikaisempaa enemmän aikaa itsestään huolehtimiseen. Valtaosa tutkimukseen vastanneista kertoo nukkuneensa paremmin kuin normaalisti.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi