10.12.2020 klo 12:54
Uutinen

Koronanyrkki ohjeisti hämäläisiä yrityksiä ja työpaikkoja

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on antanut suosituksia yrityksille ja työpaikoille tartuntojen vähentämiseksi. Tilanteella on yrityksiin sekä taloudellisia että henkilöstövaikutuksia.

̶̶̶ Kanta-Häme on koronaepidemian leviämisvaiheessa 30.11.2020 alkaen. Yhä useampi asukas joutuu karanteeniin tai sairastuu, ja pahimmassa tapauksessa tarvitsee sairaalahoitoa. Maakunnan pandemiaryhmä on antanut suosituksia tartuntojen vähentämiseksi ja terveydenhuollon toimintakyvyn suojaamiseksi, totesi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä avoimessa kirjeessään alueen yrityksille.

Kanta-Hämeen koronanyrkin 9.12. antamat suositukset:

  1. Etätyö ensin: Etätyössä ihmiskontaktien vähentyessä riski saada tartunta vähenee. Korona tartuttaa jo 48 tuntia ennen oireiden alkua.
  2. Kokoukset etäyhteyksin: Etäkokouksilla vähennetään ihmiskontakteja ja tartuntavaaraa.
  3. Tiukka oirekuri: Ei töihin, jos on koronaan sopivia oireita. Oireet voivat olla lieviäkin, kuten tukkoisuuden tunne. Lievilläkin oireilla koronatestiin. Voit tehdä Omaolo.fi – palvelussa korona-arvion. Palvelussa voi varata ajan näytteen ottoon sähköisesti.
  4. Kontaktien määrän vähentäminen: Jakakaa työvuorossa olevat työntekijät mahdollisimman pieniin ryhmiin tai tiimeihin. Pitäkää mahdollisuuksien mukaan tiimit erillään toisistaan. Säilyttäkää ryhmien kokoonpanon samana vähintään kaksi viikkoa kerrallaan. Suunnitelkaa työt siten, että syntyy mahdollisimman vähän ihmiskontakteja.2 m turvaväli suojaa pisaratartunnoilta.
  5. Taukojen porrastaminen: Ruokaillessa noudatetaan 1-2 m turvavälejä. Vältetään oleskelua samassa tilassa pitkiä aikoja, etenkin kun ei pidetä maskeja. Porrastakaa ruoka- ja kahvihetket tiimeittäin.
  6. Kasvomaskin käyttö: Maskia on käytettävä tilanteissa, joissa ei voida välttää ihmiskontakteja. Maski oikein käytettynä suojaa tartunnoilta.
  7. Hyvä käsihygienia: Korona-virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta. Käsidesiä olisi hyvä olla käytettävissä. Kertakäyttöisten suojakäsineiden käytöllä voidaan vähentää käsien kautta tulevia tartuntoja.
  8. Siivouksen tehostaminen: Siivousta on tarkoituksenmukaista tehostaa erityisesti pinnoilta, joita kosketellaan paljon (esim. ovenkahvat).
  9. Matkustaminen: Viruksen leviämisvaiheessa suosittelemme pidättäytymään kaikesta tarpeettomasta matkustamisesta Kanta-Hämeen ulkopuolelle. Välttämättömien ulkomaanmatkojen jälkeen suosittelemme 10 vrk karanteenia ennen töihin tuloa.