24.3.2020 klo 12:01
Uutinen

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutukset Espoon kaupungin hankintoihin

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen toimet vaikuttavat väistämättä Espoon kaupungin ostopalveluiden kysyntään.

Esimerkiksi kirjastojen, uimahallien ja oppilaitosten sulkeminen ja erilaisten tapahtumien peruuttaminen vähentää näihin toimintoihin liittyvien ostopalveluiden välitöntä tarvetta. Samaan aikaan esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ostopalvelujen tarve kasvaa etenkin poikkeusolojen pitkittyessä. Nykyisten ostopalveluiden sisältö ja laajuus sekä toimitustapa ja toimituspaikka saattavat muuttua hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Juuri nyt teemme kaiken tarpeellisen varmistaaksemme hankintojen ja ostopalveluiden osalta kaupunkilaisten terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden sekä kaupungin toiminnan kannalta tärkeiden palvelujen keskeytymättömän jatkumisen. Samalla pyrimme kaikin tavoin minimoimaan ja pehmentämään yrityksille kohdistuvia negatiivisia vaikutuksia ja tekemään kokonaisuuden kannalta kestäviä sekä yritysten että Espoon kaupungin toiminnan jatkuvuutta tukevia hankinta- ja ostopäätöksiä.

Tulevia hankintoja ja niihin liittyviä tarjouspyyntöjä toteutamme lähtökohtaisesti suunnitelmien mukaisesti. Koronan aiheuttamien poikkeusolojen takia joudumme kuitenkin tarkastelemaan hankintojen ja niihin käytettävien resurssien priorisointia kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaiseksi. Kuulemme myös potentiaalisia tarjoajia tarjouspyyntöjen ajankohdan soveltuvuudesta varmistaaksemme, että heillä on mahdollisuus jättää tarjoukset oikea-aikaisesti. Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia toimia. Otamme yrityksiltä ja kumppaneiltamme vastaan ajatuksia ja ehdotuksia siitä, miten vastaamme nykytilan tarpeisiin kestävästi ja jatkuvuuden varmistaen. Kehotammekin heitä ottamaan yhteyttä sähköpostiin hankinta@espoo.fi.

Yhdessä selviämme tästäkin!

Espoon kaupungin puolesta 20.03.2020

Jukka Mäkelä, Kaupunginjohtaja
Tuula Antola, Elinkeinojohtaja
Ari Erkinharju, Hankintajohtaja